2014 m. gruodžio 8 d., pirmadienis

Iki pavasario liko... grill kepsneliai su šiltu braškių padažu


Ar žinote, kad iki pavasario liko mažiau nei 100 dienų? Taip taip, žinau, kad dar net Kalėdos nepraėjo,.. Bet iki jų liko tik pora savačių, kurios pralėks žaibiškai, kaip ir pačios šventės. Todėl jau laukiu pavasario. Laukiu ir švenčių, pasiilgau draugų, pasiilgau eglutės puošimo, sniego, karšto vyno ir kitų gerų dalykų. Bet aš niekada niekada nenustoju laukti pavasario. Kad ir kaip džiaugčiausi žiemos šventėmis ar rudeniniais lapais, ar vasara pajūryje, tokio jausmo, koks užplūsta atėjus pavasariui aš niekada daugiau nepajaučiu. Kažkas tarp ilgo bučinio, apsvaigimo nuo vyno ir meteoritų lietaus vienu metu :) 
Man ir pavasarinė virtuvė labai patinka. Pirmieji išlindimai į lauką pasigrilinti mėsos, pirmos uogos, pirmos daržovės. Nerealu! Šiandien valgiau labai pavasarišką reikalą - grilintus kiaulienos išpjovos kepsniukus su braškių padažu. Nu labai skanu buvo, nepaisant to, kad lauke visai ne pavasario saulutė, o cepelinų spalvos dangus. Braškės lėkštėje visada pakelia nuotaiką ir tikrai tikrai braškių padažas tinka ne tik prie anties krūtinėlės, jis puikiai groja ir su kiauliena.

1 porcija

Mėsai:
apie 100 g. kiaulienos išpjovos;
druskos, pipirų, saldžios maltos paprikos, citrinos, alyvuogių aliejaus.

Padažui (padažo vienu kartu vienai porcijai padaryti neišeis, bet jį galima užšaldyti ateičiai)
150 g. trintų braškių;
1 šaukštelio medaus;
šlakelio balzaminio acto;
1/4 citrinos sulčių;
druskos;
pipirų.

Salotoms:
Mėgstamų daržovių (turėjau tik slyvinį pomidorą ir agurko);
Poros lapų romaninės salotos;
Aliejaus-citrinos-medaus-druskos-pipirų padažo.

Pirmiausia atsipjauname kelias riekeles kiaulienos išpjovos, vienai moteriškai porcijai užtenka 4, maždaug 1,5 cm storio juostelių. Nuo jų pašaliname plėveles ir perbraukiame peilio plokštuma, kad šiek tiek pasiplotų (esu mačiusi, kad Jamie Oliver vožteli kumščiu, bet aš pagailėjau savo rankų). Pabarstome kepsnelius iš abiejų pusių druska, pipirais, paprika ir pašlakstome citrina bei alyvuogių aliejumi, patriname ir paliekame, kol pasidarysime salotas ir padažą.
Pirmiausia susipjaustome daržoves salotoms, salotos čia iš esmės tinka bet kokios, tai šia tema nesiplėsiu. Kai salotos paruoštos, imamės padažo: į keptuvę supilame trintas braškes, dedame medaus ir kaitiname, paskaniname citrina, balzaminiu actu, druska, pipirais, galima įdėti šiek tiek sojos padažo. Paverdame padažą, kol sutirštėja, ragaudami reguliuojame skonį. Išjungus padažą, kaičiame grilinę keptuvę. Dedame kepsnelius ir kepame juos iš abiejų pusių apie 2-3 minutes. Kepant juos galima šiek tiek paspausti mentele, kad greičiau iškeptų.
Viskas, dedame į lėkštę salotų, padažo ir kepsnelius. Einam valgyt ir laukt pavasario, Kalėdų, meilės - bet ko, nes gi gerai, kai yra ko laukt ;)

Vienai porcijai sunaudojau maždaug 1/3 šitos išpjovos.

 Kepsnelius truputį peiliu priplojam.

Mėsa paprieskoniuota. 

 Braškės su medumi keptuvėje.

Kepsneliai čirška. Labai gerai matosi iš šono iki kurios vietos "nuėjęs" karštis ir kada jau reikėtų versti.

Pietūs.

Garnyro galima ir išradingesnio susimeistrauti, bet skanu ir taip.

Iki greito! Mua:*






Komentarų nėra:

Rašyti komentarą