2015 m. spalio 27 d., antradienis

Beef Stroganoff pagal Jamie Oliver


Stroganovo jautiena arba befstrogenas, arba Beef Stroganoff yra vienas iš tų komfortiškų patiekalų, kuriais norisi mėgautis lietingą dieną jaukiuose namuose. Šio patiekalo variacijų yra daugybė ir labai juokinga būna, kai kokios dvi tetutės kone kimba viena kitai į plaukus, nes kiekviena žino "tą tikrąjį" receptą. O man, tiesa pasakius, tikrojo ir nereikia, mane labai sužavėjo Jamie variacija šia tema. Kaip ir visi Jamie patiekalai šis yra iš "no nonsense" serijos - galima gaminti užsimerkus. Be to jis pagaminamas per 15 min. ir turi cinkelį - marinuotus agurkėlius ir svogūnus.
Taip gaminti jautieną bandžiau pirmą kartą, bet tikrai gaminsiu vėl ir vėl, kai tik norėsis tokio tikro, šilto, naminio, komfortiško maisto. Prie šio patiekalo puikiai tinka bulvių košė, gruzdintos bulvytės, makaronai, ryžiai arba polenta.
Kaip gamina Jamie, galite pažiūrėti čia.

2 porcijoms reikės:
+/- 200 g brandintos jautienos nugarinės;
4 mažų marinuotų agurkėlių;
nedidelio svogūno;
poros saujų pjaustytų pievagrybių;
aliejaus;
druskos, pipirų, maltos paprikos miltelių;
poros šaukštų 10 proc. riebumo grietinės arba natūralaus jogurto;
skiltelės česnako;
žalumynų.
(Jamie naudojo dar truputį pieno ir brendžio, aš ne)

Jautieną supjaustom nedidelėmis juostelėmis, agurkus griežinėliais, svogūnus plunksnelėmis. Agurkus sumaišome su svogūnais, užpilame agurkų marinatu, pamaigome ir paliekame. Jautieną pabarstome druska, pipirais, paprika ir patriname visus gabalėlius. Įkaitiname keptuvėje truputį aliejaus, metame grybus ir juos paskrudiname, įberiame druskos, pipirų, įspaudžiame česnako, tada nusunkiame 3/4 svogūnų agurkų mišinio ir dedame prie grybų, viską kartu pakepame dar kelias minutes. Atidedame šį mišinį į šalį, o į keptuvę vėl įpilame truputį aliejaus ir ant didelės ugnies pakepiname jautienos juosteles (jei turit noro ir drąsos pabaigoje įpilkit brendžio ir jį padekit). Tada į keptuvę su jautiena sugrąžiname jau pakeptą grybų, agurkų, svogūnų mišinį ir viską permaišome, dedame grietinės, patroškiname šiek tiek ant sumažintos ugnies, jei reikia, įberiame daugiau prieskonių ir viskas. Išjungiame, užberiame likusius nekeptus svogūnus ir agurkus, paskaninam šviežiom žolelėm ir tuojau pat tiekiame. Žiauriai skanu!


Per 15 min. spėjau ne tik pagaminti patiekalą, bet ir užfiksuoti eigą. Myliu tave, Jamie!


Tobuliausias garnyras man čia būtų glotni bulvių košė arba polenta. Bet dėl vienos porcijos tingėjau žaist, tai suėjo ir fri. 

Šis patiekalas tikras stebuklas: minkštutė, švelni mėsa, skoniu turtingi agurkėliai ir svogūnai, kremiškas padažas - pasaka ne kitaip. Ir tikrai rekomenduoju pabandyti gaminti būtent taip kaip rašoma recepte, net jei labai baisu atrodys kept agurkus, arba į baigtą befstrogeną įdėt žalių svogūnų, arba labai knietės įmest pomidorų padažo... Vis tiek darykit taip kaip siūlo Jamie, nes tas šmikis žino ką daro!

Skanaus ;)
Ikisusi...





Komentarų nėra:

Rašyti komentarą