2016 m. lapkričio 25 d., penktadienis

Pica keptuvėje


Iš tiesų, picos keptuvėje iškepti neįmanoma - nereikia turėti iliuzijų :) Bet būna kartais situacijų, kai labai gerai sueina ir kažkas truputį panašaus į picą. Viena tokių situacijų - kelios savaitės be orkaitės. Visada norisi to, ko neturi, o kai neturi orkaitės norisi picos. Šis "picos" receptas gerai žinomas buvo dar mano paauglystėje, pamenu, kai išmokiau savo brolį pasigaminti šį reikalą, tėvai nespėdavo gaudytis kur dingsta majonezas. Anuomet viską darydavom labai paprastai, sumaišydavom kiaušinius, miltus grietinę ir majonezą, paskleisdavom keptuvėje, ant viršaus primesdavome dešrigalių, sūrio uždengdavom dangčiu ir kepdavom ant mažiausios ugnies visai nesijaudindami, jei truputį pasvilo apačia. 
Studentaudama pradėjau grietinę keisti jogurtu, dar vėliau dėdavau daugiau kiaušinių, jokio majonezo, šiek tiek pieno ir kepdavau jau kaip perlenktą omletą. Bet šį kartą pagal turėtus produktus ir pilvo pageidavimus, nuprendžiau tobulinti ne pagrindą, o įdarą. Šiaip ar taip reikia pripažinti, kad kepant picą ne orkaitėje, jos įdaras neiškepa - tik sušyla. Todėl aš norėdama kvapnaus ir paskrudusio įdaro pirmiausia išsikepiau jį, o tik tada ruošiau pačią picą. Buvo labai skanu. 

2 porcijoms reikės:
4 šaukštų jogurto ir 3 šaukštų majonezo;
8 šaukštų miltų;
2 kiaušinių;
žiupsnio druskos.

Įdarui:
1/3 smulkiai supjaustytos paprikos;
2 pievagrybių;
geros saujos smulkintos virtos arba keptos paukštienos (gali būti ir kitokia rūkyta ar kepta/virta mėsa, aš naudojau lėtai keptą kalakutieną);
šlakelio sojos padažo;
žiupsnelio cukraus arba trupučio medaus;
šaukšto bbq padažo;
saujos tarkuoto sūrio;
aliejaus;
mėgstamo padažo picos viršui (jeigu norisi).

Pirmiausia pasiruošiame įdarą, papriką, pievagrybius ir mėsą paskrudiname su trupučiu aliejaus, kepimo pabaigoje įdedame bbq padažo, sojos, medaus ir viską dar minutę pakepiname. 
Iš kiaušinių, majonezo, jogurto ir miltų sumaišome grietinės tirštumo tešlą. Į keptuvę pilame truputį aliejaus, šaukštu paskirstome tešlą, ant viršaus suberiame apkeptą įdarą, užbarstome sūriu, uždengiame keptuvę ir kepame ant pačios mažiausios liepsnos, uždengtoje keptuvėje apie 15-20 minučių. Pjaustome ketvirčiais ir tiekiame.

Įdaras, tešla ir pica jau kepa. 


Iškepė!


Tiek liko neįveikta... Neapsigaukite, pica keptuvėje yra žymiai storesnė, todėl ir sotesnė nei tradicinė - neprisikepkit per daug. 

Beje, labai atsiprašau už tragiškos kokybės nuotraukas, bet temsta anksti, o geru apšvietimu šiuo metu irgi pasigirti negaliu :/ 

Ikisusi ;) G.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą