2016 m. sausio 8 d., penktadienis

Nenuobodžiai apvoliota žuvis


Sveiki įžengę į 2016! Praėjo Kalėdos, praėjo Naujieji, Trys karaliai ir tie sau smagiai pražygiavo. Žmonės kalba apie kažkokias pošventines depresijas, o dar ir šaltis kaip reikiant čiupinėja nosis, bet iš tiesų viskas tik į gerą! Dienos ilgyn, kiek to sausio beliko, vasaris suvis trumpas, o kovą - kovą jau uždainuoja širdis. Pavasaris!
Dievinu pavasarį ir visada sausio pradžioje, praėjus didžiosioms žiemos šventėms imu su džiaugsmu jo laukti, ilgėjančios dienos kasdien vis aukščiau kelia lūpų kampučius. 
Neseniai juokavom su draugais, kad reikėtų keisti tradicijas ir pasninką perkelti po švenčių, nes tada jo reikia labai labai! Nors orai šalti, o mano namuose irgi toli gražu ne Afrika, vis dėlto stengiuosi valgyti daugiau šviežių vaisių ir daržovių ir mažiau viliotis visokiais žiemiškais sunkiais patiekalais. 
Po švenčių ėmiausi ir labai svarbios misijos - išsituštinti spinteles ir šaldymo kamerą, kurioje dar tūno viena kita vasaros derliaus gėrybė, draugų sugautos žuvys ir kitokie stebuklai. Juk tuoj vėl pavasaris ir bus apsčiai šviežienos!
Viena iš mano šaldiklio gyventojų buvo gražuolė iš Norvegijos atkeliavusi skumbrė. 
Skumbrė gera, riebi, maistinga ir stipri žuvis. Labai smagu ją su kokiais rozmarinais ant grotelių pačirškint. Bet šį kartą ėmiausi kitokio varianto. Norėjau žuvį kepti gabaliukais, greitai ir be vargo, todėl nusprendžiau apvolioti. Jei žuvį volioju, tai dažniausiai tik labai nedideliam kiekyje miltų (kartais kvietinių, kartais ryžių ar kukurūzų), bet reikia pripažinti - tai nuobodu. Esu mačiusi youtube kaip indų virėjai daro įmantriausius marmalus su saujomis prieskonių, kuriuose volioja žuvį. Aš tiek nepažengiau, bet šiek tiek kitokį variantą vis tiek susigalvojau. Susiradau citrinos, šviesaus alaus (kvietinio, nealkoholinio, bet laisvai tiktų ir kitoks), kvietinių miltų, bei džiovintos saldžiosios paprikos miltelių. Žuvies gabaliukai buvo traškūs, o plutelė turtiga skoniu kaip ir pati skumbrė!

Reikės:
1 skumbrės;
druskos;
pipirų;
citrinos;
miltų;
kvietinio alaus;
paprikos miltelių;
aliejaus kepimui.

Sąmoningai nesurašiau produktų kiekių, nes viskas priklauso nuo žuvies dydžio. Manoji buvo vidutinė. Tingėjau daryti file, tai tiesiog perpjoviau išilgai per kaulą ir paskui kiekvieną pusę į 3 dalis. Taigi pirmiausia žuvį supjaustome gabalėliais ir pamarinuojame trupučiu druskos, pipirų ir citrinos sulčių. Tada į vieną indelį įberiame maždaug 2:1 santykiu sumaišome miltus ir paprikų miltelius. Man užteko kokio pusantro šaukšto paprikos ir 3 šaukšų miltų. Į kitą indelį įpilame alaus ir įspaudžiame šaukštelį citrinos sulčių. Kiekvieną žuvies gabalėlį apvoliojam principu: miltai-alus-miltai ir dedame kepti į keptuvę su įkaitusiu aliejumi. Kepame po kelias minutes iš abiejų pusių, priklausomai nuo gabalėlių storio ir traukiame kai žuvis gražiai apskrunda iš visų pusių.
Skani tiek šilta, tiek šalta.


Žuvis, alus, miltai + paprikos milteliai.


Šilta labai puikiai sugrojo su paprastom daržovių salotom ir skrudinta čebata, o šalta sumuštiniams.


Labai gera žuvis!

Ačiū, kad skaitot ir 2016!
Iki greito!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą