2017 m. rugsėjo 15 d., penktadienis

Atostogos ir makaronai su jūros gėrybėmis


Taip taip, pagaliau atostogos, nors kvepėjo tuo, kad 2017 m. man bus metai be atostogų ir apskritai be vasaros, visgi spyrėm rugsėjui į subinę ir išplėšėm iš jo šiek tiek vasaros. Savaitė Sardinijoj - šilta, saulėta, kupina geros nuotaikos ir puikaus itališko maisto savaitė! Džiaugiuosi, kad mūsų atostogų būste yra virtuvė ir ne bet kokia virtuvė, o tiesiog prigrūsta visokiausių gyvenimo mačiusių lėkščių, lėkštelių, puodų, keptuvių, samčių, kiaurasamčių ir kitų reikalų. Akivaizdu, italams maistas labai svarbus. Ir nors dažniausiai einam pavalgyti į vietinius restoranus, visgi nepasigaminti vieno kito patiekalo iš čia pat įsigytų produktų būtų nuodėmė! Taigi vieną dieną, žygiuodami nuo jūros, nusipirkome šviežių makaronų, jūros gėrybių rinkinį, pomidorų skardinėje, sviesto, vietinio vyno ir per 15 min pasigaminom nuostabius pietus. Dalinuosi receptu, jis tikrai savo skoniu, sanaudom ir gaminimo greičiu yra subalansuotas atostogoms, nors tinka ir kasdienai. 

Reikės: 
500 g šviežių makaronų; 
250 ml skardinės smulkintų pomidorų; 
400 g jūros gėrybių mišinio; 
Šaukšto sviesto; 
Taurės balto vyno;
Česnako, druskos, cukraus, žolelių, pipirų... 


Keptuvėje ištirpiname sviestą ir jame paskrudinam susmulkintą česnako skiltelę, kol
pakvips, beriame jūros gėrybes, po minutės pilam vyną, nugaravus alkoholiui sudedam pomidorus. Padažą pagardinam druska, cukrum, žolelėm ir sumetam makaronus, įpilam pusę stiklinės vandens, uždengiam ir verdam apie 8 min. Pabaigoje, kai makaronai jau suminkštėję, paragaujame ar nereikia daugiau prieskonių ir tiekiame! Taurė vyno šalia - privaloma!

Produktai.

 Vietoje šviežių bazilikų panaudojau pesto likučius nuo pusryčių.

P
 Peocese.

 Kas sakė, kad pležo skara negali būti staltiese?

 Mėgaujamės.

Ir, žinoma, vienas vaizdelis paerzinimui.

Ačiū, kad skaitėt, myliu, bučiuoju, varau prie jūros, iki ;) 

1 komentaras:

  1. Sveiki, ar ieškote skolų konsolidavimo paskolos, paskolų be užstato, paskolų verslui, hipotekos paskolos, paskolos automobiliui, paskolos studentams, asmeninės paskolos, rizikos kapitalo ir kt! Esu privatus skolintojas, suteikiu paskolas įmonėms ir asmenims su mažomis ir pagrįstomis 2% palūkanų normomis. El. paštu: christywalton355@gmail.com

    AtsakytiPanaikinti