2014 m. birželio 15 d., sekmadienis

5 minučių grill vakarienė


Vasara tikrai nėra tas metas, kai norisi vakarus leisti virtuvėje kepant, verdant, maišant. Vasara - greito, šviežio ir linksmo maisto metas. Aš vis dar stengiuosi gaminti, netgi jei vienintelis žmogus prie stalo esu aš pati. Dažniausiai mintis sau vienai nieko negaminti aplanko tada, kai gaminimas susitapatina su rimtais, ilgai ruošiamais patiekalais: lėtais troškiniais, balandėliais, apkepais ir pan. O kai tereikia 5 min. sumesti viską ant grilio (grill keptuvės), tai anoks čia ir gaminimas, bet malonumo, gėrio ir meilės tai labai dauuug.
Pabandykite grill krevetes per 5 minutes ir pavakarieniavus dar liks visas vakaras eiti pasivaikščioti, paplaukioti, paskaityti knygą... 

1 porcijai reikės:
1 vidutinio dydžio pomidoro;
2 skiltelių česnako;
1 riekelės grūdėtos bandelės;
2 griežinėlių citrinos;
6-10 didelių krevečių (priklausomai nuo alkio laipsnio, aš kepiau 7);
kelių gramų sviesto;
stambios jūros druskos;


Ant įkaitintos grill keptuvės dedame per pusę perpjautą pomidorą, bandelę, česnaką, 2 griežinėlius citrinos ir krevetes. Viską pakepame iš abiejų pusių porą minučių:
bandelę papuošė juodi dryželiai - done;
pomidoras ir česnakas suminkštėjo ir paanglėjo - done;
citrina paleido sulčių ir suminkštėjo - done;
krevetės paraudo ir pasirietė - done.

Viską traukiame lauk iš keptuvės (ar imame nuo grotelių, jeigu veiksmas vyksta lauke). Serviruojame: 
prabraukiame sviestiniu peiliu vieną kartą per sviestą ir dedame jo garbanėlę ant šiltos bandelės, česnakus paspaudžiame šakute ir irgi dedame ant jos, greta dedame pomidorus, citriną ir krevetes. (Jei norisi jas dar galima pašlakstyti šviežia citrina ir / ar alyvuogių aliejumi su žolelėmis) viską pabarstome stambia druska ir einame vakarieniauti. 
Beje, taip ruošti galima ir apvirtas krevetes, jas bus lengviau gliaudyti.

Op į keptuvę.

Op ir puota!

Niekaip nesugalvoju, kuo užbaigti šį įrašą :) Bet kadangi savaitgalis turėjęs būti skirtas darbui, netikėtai pasiskyrė kelionei į gimtą miestą (kur visada visus darbus į šoną nuneša pasivyninimai ir plepalai), tai pataupysiu laiką ir tebūnie šis įrašas be paskutinių akordų, o gal Jūs norite ką nors pasakyti, paklausti, padiskutuoti...? Lauksiu :)

G.





Komentarų nėra:

Rašyti komentarą