2014 m. birželio 29 d., sekmadienis

A T O S T O G O S ir varškingi, purūs, meilūs blynai


Atostogos visada yra tikras gėris ir palaima. Nesvarbu koks oras, kokie planai, koks metų laikas ir t. t. Svarbu, kad ATOSTOGOS. Į mano kiemą ši šventė atėjo tuojau po Joninių ir tęsis apskritas tris savaites. Šias atostogas juokais vadinų kūrybinėmis atostogomis, nes planuose ne palmės ir pajūriai, ne ekskursijos ir žygiai, o daugybė kūrybinių darbų - rašymo, rašymo, rašymo... Bet jau vien tai, kad gali rašyti kol prašvis, tada iki pietų miegoti, o vakare saulę palydėti į ežerą yra tikras atostogų džiaugsmas. 
Be to per atostogas aš daugiau gaminu. Juk daugiau laisvo laiko, daugiau žmonių aplinkui, kurie mielai suvartoja virtuvinius eksperimentus.
Vasara, be abejo, yra kepsnių, šašlykų, salotų, šaltų sriubų metas, bet kartais mėsa pabosta, o dar ir uogos pilasi kaip iš gausybės rago ir uogienės karts nuo karto kunkuliuoja, tad po eilinio savaitgalio fiestų labai gerai pasilepinti paprasčiausiais blynais. 
Šį kartą kepiau Beatos varškės blynus. Receptą koregavau pagal turimų produktų kiekį ir valgytojų apetitą. Pavyko puikiai. Lengvi, purūs, smagūs blynai (tokie kaip debesys nuotraukoje viršuje)
Neliko nei VIENO :)

+/- trims valgytojams reikės:
330 g. varškės (9 proc.);
3 didelių kiaušinių;
3 šaukštų grietinės (galima keisti jogurtu arba kefyru);
1,5 šaukšto cukraus;
žiupsnio druskos;
1 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių;
5-7 šaukštų miltų;
aliejaus kepimui.

Ištriname kiaušinius su cukrumi, sudedame varškę, permaišome, kad ji subyrėtų smulkiom kruopelėm, dedame grietinę, vėl permaišome. Sumaišome 5 šaukštus miltų su žiupsniu  druskos ir kepimo milteliais, beriame į masę ir išmaišome, jei masė per skysta įdedame dar porą šaukštų miltų. Masė turi būti tirštesnė nei įprastų blynų, bet jei pridėsime per daug miltų, blynai bus ne purūs kaip debesėlis, o susmigę ir kieti kaip kaliošo padas :) Geras tirštumas - kai tešla laiko formą, neskysta į šonus. Blynai iškepa greitai, yra minkšti, tad versti reikia, kai gerai apkepa viena pusė. Valgyti labai skanu su uogiene arba trintom uogom ir šaltu pienu. 

Tokio tirštumo turi būti masė.

Iš normos išėjo dvi keptuvės + keturi blynai.

Braškės čia LABAI!

Tiek apie blynus :) Einu toliau atostogauti!

Iki greito.
G.



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą