2016 m. vasario 14 d., sekmadienis

Duoklė Užgavėnėms ir šaldikliui: blyneliai su vištiena; blyneliai su varške


Mano akcija atrakcija išsituštinti šaldymo kamerą praktiškai įveikta - nebeliko ten jūros gėrybių, praėjusio derliaus daržovių, uogų, jokių pusgaminių ir beveik neliko mėsos. Taigi galima bus pildyti iš naujo. Aišku, pagrindinis pildymas prasideda pavasarį, kai atsiranda šviežios uogos, daržovės ir t. t. Bet kartais, kai pagauna įkvėpimas ilgiau pasiterlioti virtuvėje, pasigaminu kokių nors naminių pusfabrikačių: blynelių, virtinukų ar pan. Prieš kurį laiką, gal Užgavėnių įkvėpta, o gal šiaip, labai norėjau leitinių su mėsa, bet išsikepti vienam kartui jų praktiškai neįmanoma, todėl išėjo ne tik skanūs pietūs, bet ir šaldiklio papildymas. Pagal receptą man išėjo 8 blynai. 4 padariau su varškės įdaru, 4 su mėsos. Jeigu ketinate gaminti daugiau, atitinkamai dauginkite ir ingridientus.

Lietiniai blynai:
2 kiaušiniai;
žiupsnis cukraus;
žiupsnis druskos;
4-5 šaukštai pieno;
200 g miltų;
400 ml šalto vandens;
šlakelis aliejaus.

Vištienos įdaras:
300 g vištienos file;
svogūnas;
pora skiltelių česnako;
gabalėlis citrinos;
druska;
pipirai;
truputis sviesto;
šaukštas grietinės.

Varškės įdaras;
180 g varškės;
2 šaukštai graikiško jogurto;
saujelė nuplautų razinų;
šaukštas cukraus pudros;
šaukštas chija sėklų.

Pasiruošiame blynų tešlą. Išplakame kiaušinius su pienu, aliejumi, druska ir cukrumi, įsijojame miltus ir sumaišome į vientisą tešlą, per 5 kartus supilame vandenį vis maišydami. Keptuvę labai plonai tepame aliejumi arba lašiniais ir kepame blynus per visą keptuvę.
Vištieną įdarui dedame virti į vandenį kartu su trupučiu druskos, pipirais, gabalėliu svogūno, skiltele česnako ir citrinos. Išvirusią paliekame tame pačiame vandenyje pravėsti. Likusią dalį svogūno smulkiai supjaustome ir pakepiname keptuvėje su sviestu iki auksinės spalvos, pasūdome. Į maisto smulkintuvą dedame suplėšytą vištieną, pakepintus svogūnus ir truputį grietinės (darant didesnį kiekį, galima dėti kiaušinį), viską susmulkiname ir paragaujame ar pakanka prieskonių. Įdarą dedame į blynus ir susukame į ritinėlį arba sulankstome vokelius.
Varškės įdarui, į dubenį dedame varškę ir jogurtą, pertriname su šakute, beriame cukrų, razinas ir chija sėklas, viską sumaišome ir dedame į blynus.
Prieš tiekiant blynelius apkepame keptuvėje iš visų pusių. Žinau, kad neretai nutinka taip, kad blynai labai greitai apskrunda, o įdaras lieka vos šiltas, tam yra pora sprendimo variantų: galima prieš apskrudinant blynus juos normaliai sušildyti mikrobanginėje krosnelėje, o tada tik apskrudinti keptuvėje, arba apskrudinus keptuvėje, dar pašauti 15 min. į įkaitintą orkaitę.
Skanaus :)


Tešla / blynai / varškės įdaras / vištienos įdaras


Apskrudinti blyneliai


Blyneliai su vištiena


Blyneliai su varške

Tai tokie blynų reikalai. Matyt, visai neblogi, jei žiema sėkmingai išvaryta :)

Iki greito!
G.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą