2016 m. kovo 18 d., penktadienis

Žirnelių košė ir krevetės


Krevetės yra lepinimo maistas. Lepinimo maistas gali būti įvairus, priklausomai nuo to, ką norisi palepinti, bet krevetės visada palepina ne tik valgančius, bet ir gaminančius - jų paruošimas labai greitas. Anksčiau aš neretai įkrisdavau į tokią bėdą: norėdama pradžiuginti svečius kažkuo nepaprastai gardžiu, visą dieną prasikuisdavau virtuvėje, tada laiko sau nebelieka ir kai tenka priimti pasitempusius ir pasidabinusius valgytojus vos spėjus persirengti ir perbraukti blakstienas tušu,  jautiesi nei šiaip nei taip.
 Dabar aš jau protingesnė (šypt). Ilgesnio žaidimo reiklaujančius patiekalus gaminu tada, kai nereikia po visko "blizgėti", o kitais atvejais imuosi kažko, kas iš manęs atima daugių daugiausiai pusvalandį. Juk turi likti laiko ir pasišukuoti, pasidažyti, nagus pasilakuoti... Legenda byloja, kad kai šeimininkė graži, tai ir maistas skanesnis :)
Taigi, kai reikia ko nors ne visai kasdieniško, bet labai greitai paruošiamo, krevetės triumfuoja. Šį kartą scenoje labai pavasariškas paveikslas - daug žalumo ir krevetės. 

2 porcijoms 
Krevetėms:
700 g didesnių krevečių (tinka ir apvirtos ir ne);
trupučio aliejaus;
pusės šaukšto sviesto;
pusės šaukšto maltos saldžiosios paprikos;
laimo sulčių;
5 skiltelių česnako;
druskos.

Žirnelių košei:
400 g šaldytų žirnelių;
pusės šaukštelio sviesto;
druskos, pipirų, skiltelės česnako, citrinos sulčių.

Krevečių paruošimas. Krevetes išlukštename, išvalome uodegėles. Česnaką smulkiai sukapojame. Įkaitiname keptuvėje aliejų ir sviestą, beriame česnaką ir truputį paprikos miltelių, pekepiname, sudedame krevetes, užspaudžiame laimo sulčių, beriame druskos, likusią maltą papriką ir pakepame kol krevetės gražiai pasiriečia, t. y. kelias minutes (jeigu imame nevirtas, reikia palaukti kol įgaus rausvą spalvą).

Žirnelių košė. Keptuvėje ištirpiname sviestą, įspaudžiame česnaką ir pakepiname kol pakvips, beriame žirnelius, pakepiname kelias minutes, įberiame dosniai druskos, truputį pipirų ir citrinos sulčių. Košę sutriname ir paragaujame ar nieko netrūksta, jeigu per sausa, galima įdėti daugiau sviesto.

Viskas. Karališka vakarienė per 15 minučių. Aš dar į lėkštes dėjau rukolos lapelių. Vyno taurė šalia, žinoma, neišvengiama. 


Didelės gražios, aromatingos krevetės


Žirneliai trynimo procese (deja, žirneliai šį kartą buvo labai nefotogeniški, neturiu kokybiškos nuotraukos)


Žalumas lėkštėj glosto ne tik skrandį, bet ir akis. Pavasaris!


Buvo skanu :)

Pabaigai dar norėčiau pasiteisinti dėl ilgos tylos Gintarinėj virtuvėlėj. Deja, netikėtai gana ilgam laikui buvau praradusi savo ištikimą draugą - mobilųjų telefoną, o jame liko ir visos nuotraukos. Bet dabar jau viskas grįžo į savo vėžias ir tikiuosi daugiau tokio štilio nebus. 
Ačiū, kad skaitot! 
Iki greito :)

G.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą