2016 m. balandžio 1 d., penktadienis

Tuno burgeriai


Burgerius gaminti, valgyti ir apie juos kalbėti pasidarė taip madinga, kad jau net nemadinga :) Mano tinklaraštyje kol kas nėra nei vieno burgerių recepto, nes šiaip esu gana didelė konservatorė šioje srityje - gera bandelė, rausvai iškeptas kapotos jautienos paplotėlis, kas nors svogūniško, kas nors salotiško, truputis padažo ir tai yra viskas ko reikia burgeriui. Atrodytų čia net nėra apie ką rašyti, bet žinoma, burgerių variantų yra milijonas ir kartais juos galima labai sėkmingai susikonstruoti iš parankinių produktų, neturint nei specialių bandelių, nei mėsos, nei... 
Šį kartą gaminau burgerius su tuno paplotėliais. Tuno kotletukų receptų internete yra begalė, manau, visi jie daugiau mažiau panašūs ir realiai būtų tinkami burgeriui, todėl jei turite savo tuno paplotėlių receptą, naudokitės juo, jei ne, imkit manąjį :) Vietoje burgerio bandelių naudojau į pitą panašią duonelę, nes tik tokios turėjau. Improvizuokit, svarbu, kad bandelė būtų minkšta, puri, salstelėjusi ir nesukietėtų paskrudinus. Į tuno burgerį tinka įvairūs priedai: mėgstamas sūris, marinuoti agurkai, svogūnų džemas, kepti grybai, pomidorai ar pan. Aš dėjau lengvai pamarinuotų svogūnų, mažų pomidoriukų ir salotų. O padažą gaminau iš natūralaus jogurto. Viskas puikiai susigrojo ir buvo nuostabi, nuodėminga penktadienio vakarienė. 

2 didelėms porcijoms reikės:
1 skardinės (iki 200 g) tuno gabaliukais aliejuje arba savo sultyse;
1 kiaušinio;
2-3 šaukštų maltų džiūvėsių;
šaukšto miltų;
kelių skiltelių česnako;
trupučio citrinos žievelės ir citrinos sulčių;
druskos;
pipirų;
aliejaus kepimui;
pamarinuotų svogūnų;
salotų lapų;
pomidorų;


Padažui:
4 šaukštų natūralaus jogurto;
poros skiltelių česnako;
druskos;
žolelių mišinio;
citrinos sulčių;
šaukštelio pesto padažo arba kapoto baziliko.

Tuną kruopščiai nusunkiame ir šakute smulkiai suskaidome, įpilame išplaktą kiaušinį, dedame druskos, pipirų, citrinos žievelės, citrinos sulčių, įspaudžiame česnako, dedame džiūvėsiu ir miltų. Suformuojame plokščius paplotėlius ir padedame pusvalandžiui į šaldytuvą sutvirtėti.
Kepame paplotėlius su trupučiu aliejaus, gerai įkaitusioje keptuvėje apie 3 min iš abiejų pusių. Sausoje keptuvėje paskrudintas bandeles dedame į lėkštę. Sumaišome padažo ingridientus ir truputį patepame juo bandelę, dedame tuno paplotėlį, dar truputį padažo, svogūnų, salotų, pomidorų, užvožiame kita bandelės puse ir ragaujame. Aš tiekiau su bulvių skiltelėmis.

Tuno paplotėliai.


Burgerių surinkimas.


Tuno burgeriai su naminiu padažu ir bulvių skiltelėmis.

Stiklinė Coca-Colos  prie burgerio - žanro klasika.

Tiek šiam kartui. Enjoy!

Gintarė :)




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą