2016 m. balandžio 29 d., penktadienis

Kai lieka baltymų... Sausainiai su sėklomis


Daugybė receptų mirga marga reikalavimais išskirstyti kiaušinio dalis - baltymas sau, trynys sau. Viskas būna gerai, jei abi tos dalys atskirai apdorotos galų gale vis tiek sukeliauja į tą patį patiekalą, bet taip būna ne visada. 
Kai lieka nepanaudotų baltymų, paprasčiausias būdas juos įprasminti - morengai. Ar tai būtų maži sausainukai, ar didelė Pavlova, ar Itono betvarkė - kiaušinių baltymai desertuose dingsta akimirksniu. Aš, tiesa pasakius, nesu didelė paprastų morengų gerbėja, todėl kai nuo kito patiekalo liko pora kiaušinių baltymų ir planuose neturėjau Pavlovos ar Itono, suimprovizavau trapių sausainių su sėklomis. Labai lengvas, greitas ir smagus būdas baltymams sunaudoti!

Reikės:
2 didelių kiaušinių baltymų;
100 g cukraus pudros;
žiupsnio vanilinio cukraus;
nubraukto šaukštelio kepimo miltelių;
3 šauktų miltų;
saujos sėklų mišinio;
miltų skardai pabarstyti.

Kiaušinių baltymus plakame iki standžių putų po truputį pridedant cukraus pudrą, tada įmaišome miltus, kepimo miltelius, vanilinį cukrų ir sėklas. Kepimo skardą pabarstome miltais. Dviem šaukštais formuojame sausainius, paliekant poros cm tarpus. Kepame apie 45 min ne itin karštoje (iki 120 laipsnių) orkaitėje, kol sausainiai sukietės. Ataušusius nuimam nuo skardos ir mėgaujamės! 

Kepdami sausainiai pakeis formą, tad labai stengtis nereikia :)


Greitai ir lengvai - traškūs sausainiai su sėklomis.


Perlaužtas :)

Tai tokie (ne)sunaudotų baltymų reikalai! Enjoy!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą