2016 m. lapkričio 15 d., antradienis

Traški vištiena su ananasais


Anksčiau aš tiesiog negalėjau pakęsti vištienos ir ananasų derinio ir žinau kodėl... Todėl, kad praktiškai visi prie vištienos derina konservuotus ananasus, kurie yra be saiko privaryti cukraus, be proto saldūs ir užgožiantys bet kokios mėsos skonį, o ką jau kalbėti apie itin švelnią ir subtilią vištieną. Aš šiam patiekalui naudojau šviežią ananasą ir tokį ne itin sunokusį - buvo pats tas. Jei nusipirkote ananaso ir jis pasirodė esąs nelabai sunokęs, todėl nelabai valgosi, pjaustykit jį smulkiai ir gaminkite šį patiekalą - bus labai skanu! 

4 porcijoms reikės:
1 vištos krūtinėlės be odos ir kaulo;
prieskonių vištienai marinuoti (druska, pipirai, malta saldžioji paprika ar kt.);
kelių šaukštų miltų;
aliejaus;
1/4 ananaso;
1 nedidelės raudonos paprikos;
3 šaukštų pomidorų padažo;
1/4 stiklinės tamsaus sojų padažo;
1/2 čili pipiro;
2 skiltelių česnako;
1 citrinos;
1 kaupino šaukšto medaus;
1 apelsino sulčių. 

Vištieną supjaustome plonomis juostelėmis, pabarstome prieskoniais, pašlakstome trupučiu alyvuogių aliejaus ir citrinos sulčių, apvoliojame miltuose. Sudėliojame ant kepimo popieriaus, lengvai papurškiame arba pašlakstome aliejumi ir kepame orkaitėje kol gražiai apskrus iš visų pusių (200 C, + ventiliatorius kepa apie 7-10 min.).
Ananasą nulupame, išimame šerdį, supjaustome plonais gabalėliais, kubeliais supjaustome papriką, sukapojame česnaką. Keptuvėje įkaitiname truputį aliejaus ir apkepame paprikas bei ananasus, suberiame smulkintą aitriąją papriką, česnaką ir jam pakvipus, sumažiname ugnį ir dedame pomidorų padažą, soją, druskos, pipirų, įspaudžiame citrinos ir apelsino sulčių, dedame medaus ir leidžiame viskam šiek tiek pasitroškinti. Paragaujame ir jei reikia pareguliuojame skonį naudodami druską / citriną / medų (nei sūrumas, nei saldumas, nei rūgštumas neturi permušti kitų skonių). Kai padažo skonis tenkina, sudedame į keptuvę apskrudusias vištienos juosteles ir maišydami patroškiname apie 5 min. Tiekiame su ryžiais. 


Procesas.


Rezultatas.

Tiek šiam kartui, ačiū, kad skaitot ir iki greito!



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą