2017 m. liepos 13 d., ketvirtadienis

Šios vasaros hitas - salotos su džiovintais pomidorais


Esu tikra, kad tokių ar panašių salotų esate matę ir ragavę ne kartą. Bet vis tiek pasidalinsiu receptu, nes gal yra dar tokių kaip aš, kurie ima ir nustemba nuo paprastų dalykų. 
Kiekvieną vasarą atrandu vis naują salotų hitą, bet paprastai tie hitai nebūna tokie elementarūs, kaip šis. Kažkada ėjau iš proto dėl pomidorų, špinatų, keptos cukinijos ir fetos salotų, paskui buvo momentas, kai pirmu smuiku griežė salsos tipo salotėlės, nesvarbu ar iš mangų, ar iš vynuogių, o šios vasaros hitas - saulėje džiovintų pomidorų salotos. 
Jas sumaišiau vėlyvą vakarą laukdama draugės, pirmą kartą dar dėjau kumpio, bet paskui supratau, kad jis visai pranyksta salotose ir nei jas pagerina, nei pablogina, tad yra paprasčiausiai nereikalingas. Salotos  gaivios, bet sočios, puikiai susigroja su taure vyno ar darbo dienos pietums iš dėžutės. Šios salotos labai gerai eina be nieko, bet taip pat gerai susigroja ir su česnakine duonele ar duonos traškučiais. Taigi, kai labai kamuoja alkis ir labai norisi greitai, bet fantastiškai skaniai prisikirst, gaminkit šias salotas. 

1 porcijai reikės:
Kelių garbanotų arba romaninių salotų lapų ir saujelės rukolos (galima keisti salotų mišiniu, tik nerekomenduoju naudoti iceberg salotos ir pekino kopūsto - čia jie netiks);
2 mažų arba 1 didesnio agurko;
trupučio citrinos sulčių;
trupučio druskos ir citrinpipirių (tiks ir kitokie pipirai, arba keli griežinėliai šviežio aitraus pipiriuko);
3-4 aliejuje konservuotų džiovintų pomidorų;
šaukšto parmezano trupinių;
poros svogūno laiškų ir/ar kelių lapelių baziliko (nebūtina).

Salotas nuplauname ir suplėšome į lėkštę, ten pat sudedame rukolas. Agurką supjaustome griežinėliais arba juostelėmis. Pašlakstome citrina, negausiai pabarstome druska ir citrinpipiriais. Iš aliejaus traukiame pomidorius ir tiesiai virš lėkštės (kad aliejaus likučiai nuvarvėtų ant salotų) perplėšiame kiekvieną į 2-4 dalis. Jeigu norisi užbarstome susmulkintų svogūno laiškų ir baziliko lapelių. Viską pagardinam šaukštu parmezano ir viskas, turim tobulų salotų, kuriomis ir svečią pavaišint negėda.

Žalėsiai ir citrina.

+ pomidorai ir sūris

Ačiū, kad skaitėt :) Nesušlapkit!
G.



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą