2014 m. gruodžio 17 d., trečiadienis

Gruodis, dovanos, darbai, džiaugsmai ir gera draugė, kuri man padaro valgyti


Aš esu kaip tas kelininkas, kurį kasmet žiema užklumpa netikėtai - mane visada netikėtai užklumpa šventės. Atrodo jau gruodžio pradžioje pradedu apie jas galvoti, pradedu dairytis papuošimų, dovanų ir kokio naujo drabužio sau, bet visada kalendoriui peršokus į gruodį laikas pasileidžia nežmonišku greičiu ir išaušus šventėms, kažkas būna neįgyvendinta. Kai kuriais metais esu visai nepasipuošusi savo namų, tiesa šventes praleidžiu pas tėvus ir ten viskas papuošta, bet vis tiek nei šis nei tas, kartais gruodžio 24 d. dar ieškau dovanų, o kartais, pavyzdžiui šiemet, taip ir lieku nežinodama, ką reikės apsirengti per šventes, nes laiko ką nors nusipirkti kol kas neatsirado.
Bet beveik visomis dovanomis jau pasirūpinau, tiesa, nei vienos nenupirkau parduotuvėje :) Daugumą užsakiau internetu, kitomis padės pasirūpinti draugai, dar šį tą atradau laiko pagaminti pati. Nors laiko ir labai trūksta, bet dovanas pagaminti visada labai smagu. Pažadu, kad kai visos jos jau bus išdalintos, parodysiu ir čia :) Dabar dar tik viena pasiekė adresatą, tad labai plačiai viešinti nesinori.
Pati jau irgi spėjau gauti Kalėdinių dovanų. Vieną, tiesa pasakius, pati sau pasidovanojau nuo buvusios kambariokės :) Vis dar gyvenu bute, kuriame kažkada gyvenome dviese ir netyčia radau iš už lentynos kyšantį kampą neaiškios medžiagėlės, patraukus pasirodė, kad tai labai graži ir labai miela mano kambariokės skarelė, atsiklaususi jos leidimo, pasidovanojau tą skarelę sau Kalėdų proga :) Štai koks bantuotas katinas esu dabar. Ačiū Martina:*


Taip pat vienas nuostabus Kalėdų Senelis ir jo žavi Snieguolė mane palepino galimybe pasižiūrėti naująjį filmą apie Arvydą Sabonį. Tai tikrai nereali dovana :) Visos kultūrinančios, turtinančios dvasiškai, suteikiančios žinių ir panašios dovanos yra nuostabios, todėl jeigu dar blaškotės ieškodami dovanų artimiesiems - tai drąsiai pirkite bilietus į filmą apie Sabonį. Savo trumpą nuomonę apie šį filmą rašiau Facebooke, tad čia nesiplėsiu. (Kas norite, paskaitykite čia)
Taigi šis gruodis kaip ir visi gruodžiai yra bėgimo, nespėjimo, galvojimo, pergalvojimo, darbų ir nenuveiktadienių mėnuo. Kaip bebūtų tai vis tiek labai geras mėnuo - laukia gražios šventės, seniai matyti draugai, naujieji metai, o tada jau truputis atokvėpio ir persijungimas į pavasario laukimą :) Nesu tikra, ar iki švenčių dar prisėsiu ką nors parašyti tinklaraštyje... Nepykite, jei taip įvyks. Net ir dabar nelabai turiu ką publikuoti, nes maistą dažniausiai man ruošia labai gera mano draugė - orkaitė. Be jos tikriausiai misčiau tik granatais. Bet kartais dar atrandu kelias minutes ir ką nors  iškomandiruoju į orkaitę. Ką gaminu dažniausiai? Turiu kelis 3 min. ruošimo ir keliolikos min. kepimo orkaitėje patiekalus, pvz.: sumetu į kepimo indą nevirtus makaronus, suverčiu smulkintų konservuotų pomidorų skardinę, užpilu grietinėlės įdedu prieskonių ir šiek tiek sūrio (guodos, džiugo, fetos - bet kokio), tada kišu į orkaitę ir po kokių 20 min. visa tai tampa tokiais visai neblogais apkeptais makaronais, arba suverčiu šaldytų daržovių pakelį, pabarstau prieskoniais ir užpilu kiaušinių-pieno plakiniu, po keliolikos minučių orkaitėje, atsitinka apkepas. Trečias toks budintis orkaitės receptas yra vištiena su daržovėmis, palyginus su kitais dviem, jis toks visai rimtas ir net negėda būtų juo svečius vaišinti, todėl rašau apie jį plačiau, gal pasinaudosite...

Vištiena su granatų sėklomis ir daržovėmis (3 porcijos).
Reikės:
3 vištienos file;
4 vidutinių bulvių;
2 morkų;
1/4 sunokusio granato vaisiaus;
3-4 skiltelių česnako;
aliejaus;
druskos;
pipirų;
čiobrelių;
raudonėlių;
citrinos;
maltos paprikos;
medaus.

Kiekvieną vištienos file padaliname į 2-3 juosteles. Apibarstome druska, pipirais, paprika, žolelėmis, pašlakstome citrina, alyvuogių aliejumi, medumi ir gerai įtriname. Bulves ir morkas nuskutame. Bulves pjauname į keturias dalis ir supjaustome storais kubeliais, morkas - viduriniais griežinėliais. Kepimo indą patemape aliejumi, sudedame vištieną ir šalia daržoves, daržoves iš viršaus dar pašlakstome aliejumi ir pabarstme druska, pipirais ir malta paprika, įmetame kelias neluptas česnako skilteles. Ant vištienos užberiame granato sėklas ir viską šauname į karštą orkaitę. Jeigu orkaitė kaista netolygiai gali reikėti kepimo eigoje viską pavartyti, pamaišyti... Po maždaug 20 min. viskas iškepę ir galima ragauti. Tai va taip mane maitina draugė orkaitė :)
Paprieskoniuojam vištieną.

Viskas kartu keliauja į orkaitę.

O iš orkaitės - į lėkštę.

O su lėkšte toliau prie kompiuterio, kur darbai darbai darbai :)

Tai toks eklektiškas pasipasakojimas apie gruodį, ačiū, kad užėjote.
Iki greito!
G.




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą