2015 m. gegužės 18 d., pirmadienis

Šakninių daržovių paplotėliai su pagardais


Aš pati vartoju gana mažai šakninių daržovių. Daugiausiai gal morkų, bet ir tų pačių ne taip dažnai kaip galėčiau. O vis dėlto šių daržovių yra tikra gausybė ir tikrai puikių: pastarnokai, topinambai, batatai, bulvės, morkos ir kt. Tikra šventė! Be to jos turi labai didelį privalumą - dažniausiai kainuoja labai nebrangiai. Šiandien dalinuosi receptu, kuris labai tinka pavasarį, kai norisi sunaudoti pernykščių bulvių likučius ir laukti tų jaunųjų, šviežiųjų. 
Šie paplotėliai kažkuo primena švilpikus, kažkuo piemenų pyragą ar žemaičių blynus. Juos galima gaminti ir su sūrio, pievagrybių, mėsos, ar varškės ir špinatų įdarais, bet aš ruošiau be nieko. 

Reikės:
4 nemažų bulvių;
1 didelės saldžiosios bulvės (batato);
1 pastarnoko;
kelių saujų miltų;
kelių šaukštų krakmolo;
džiūvėsių pavolioti;
kiaušinio;
druskos, baltųjų pipirų.

Pagardams:
natūralaus jogurto;
svogūno laiškų, krapų, pipirnių, etc.;
ridikėlių;
agurko.

Šaltai rūkyto kiaulienos kumpio.

Nuskutame daržoves, perpjauname į kelias dalis ir išverdame pasūdytame vandenyje. Ataušiname. Sutriname daržoves, įdedame maždaug 1/4 masės miltų ir porą šaukštų krakmolo, įmušame kiaušinį, pagardiname pipirais ir druska. Kepimo indą išklojame popieriumi, drėgnomis rankomis formuojame blynelius (jeigu norisi pavoliojame džiūvėsiuose) ir dedame kepti. 

Kol kepa paplotėliai, smulkiai smulkiai supjaustome apie 100 g. kumpio ir suskrudiname sausoje keptuvėje. 
Ridikėlius, agurką ir žalumynus sukapojame kuo smulkiau, sumaišome su jogurtu, įberiame druskos, pipirų ir atšaldome šaldytuve. 
Paplotėliai kepa neilgai, kol gražiai paskrunda. Tada traukiame lauk, tiekiame su pagardais (žiemą, manau, labiau tiktų šiltas pievagrybių padažas) ir skanaujame. 

Nuvalytos šakninės daržovės.

Susmulkintos daržovės pagardui. Agurką naudojau be sėklų.

Paplotėliai pakeliui į orkaitę

Ir lėkštėje.

3 paplotėlių porcijai tikrai per akis, tad iš pagaminto kiekio man išėjo dveji pietūs ir kelios vakarienės :)

Tiek pasidaržovinimų šiandien. Iki greito! 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą