2015 m. birželio 1 d., pirmadienis

Keptos krevetės su pomidorų bokšteliu


Viskas. Kimštų vištų, sočių, aštrių troškinių, bulvinių blynų ir raugintų kopūstų sezonas uždarytas. Atėjo vasara. Vasara visada atneša į virtuvę lengvumo. Nebereikia ilgai maišyti puodų, valandomis kiurksoti prie keptuvių. Visi žino, kad tobuli vasaros patiekalai: šaltibarščiai, gaspačio, įvairios salotos, grilyje kepta žuvis, mėsa, jūros gėrybės, smagūs sumuštiniai su daug daržovių, uogos su pienu, šaldytas jogurtas, ledų ar kefyro kokteiliai, rabarbarų kompotai, mimozos pusryčiams ir arbūzai kandami iš didžiulės riekės išsimozojant abu skruostus. Žodžiu, viskas kas yra lengvai pagaminama, šviežia, gaivu ir spalvinga. 
Visus šiuos kriterijus atitinka keptų krevečių su pomidorų bokšteliu receptas. Krevetės iškepa labai greitai, daržovių bokštelis irgi pagaminamas akimirksniu, todėl prie šio patiekalo neįmanoma užgaišti daugiau nei 10 min. O išvaizda ir skoniu jis prilygsta mažytei šventei!

1 porcijai reikės:
8-10 nelukštentų didesnių krevečių (gali būti apvirtos, aš turėjau šviežias);
1 skiltelės česnako;
1 didelio standaus, bet gerai sunokusio pomidoro;
kelių salotos lapų;
šaukšto sūrio "Favita" ar kito fetos tipo sūrio;
šaukšto graikiško natūralaus jogurto;
druskos;
citrinos.

Krevetėms nukarpome ūsus, dedame į grill keptuvę ir kepame po 3 min iš abiejų pusių. Į dubenėlį išspaudžiame česnaką, truputį citrinos sulčių, dedame jogurtą, sūrį ir išmaišome, paragaujame ir jei reikia, preguliuojame skonį su druska ar citrina.
Pomidorą supjaustome griežinėliais, salotos lapus suplėšome nedideliais gabelėliais. Lėkštėje suformuojame bokštelį: pomidoras+padažas+salota, taip susluoksniuojame visą pomidorą. Šalia dedame keptas krevetes, jas apšlakstome citrinos sultimis. Jei norisi, galima ir skrebutį šalia įparkuoti. Šis patiekalas labai tiks su kokiu gaiviu vasarišku gėrimu: ledukais skietomis sultimis, šaltu baltu vynu ar kvietiniu alumi su griežinėliu citrinos. Enjoy!


Krevetes galima kepti įvairiai: su sviestu, česnaku, vynu.. Galima jas pamarinuoti arba kepti prieskoninėje druskoje, tačiau, jeigu krevetės kokybiškos, labai smagu jas kepti visiškai natūralias. 


Jeigu labai nesinori terliotis, galima naudoti išlukštentas krevetes, bet pasiterlioti vasarą labai tinka :)


Gardus maistas, ryškus gėrimas ir grynas oras - tobuli vasaros pietūs.

Štai tokia įžanga į 2015 metų vasarą. Pažadu, kad lengvų, greitų, sveikų ir spalvotų patiekalų bus dar ne vienas!


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą