2016 m. rugsėjo 5 d., pirmadienis

Kalakutiena įdaryti pievagrybiai ir jūra


Pa-ga-liau. Po trijų savaičių maitinimosi azijiečių restoranuose, kebabinėse ir bratwurst'ų kioskuose, aš pagaliau vėl turiu virtuvę. Nors ji ir ne mano, o kaip žinia, prie kiekvienos virtuvės prisitaikyt reikia laiko, vis dėlto naminis maistas jau pirmą vakarą visiškai nuskraidino į kosmosą ir jokie svylančių keptuvių ir tarkų nebuvo nesklandumai to negali nusverti. 
Visą tą laiką kol negaminau, pagalvodavau apie tinklaraštį... Kaip jis? Ar išgyvens tokią pertrauką? Išgyvens. Lankomumas nors ir stipriai smukęs, vis dar ne nulinis, tad skubu gaminti, fotografuoti, dalintis ir tikiuosi, kad visi išėję skaitytojai netruks sugrįžti. 
Kadangi mano laikinojoje virtuvėje yra tik plieninė keptuvė, prie kurios man viskas nežmoniškai kimba, labiau pasitikiu orkaite. Ir pievagrybiai, kuriuos ketinau panaudoti troškiniui su kalakutiena netyčia užgrojo pagrindiniu smuiku - įdariau jų dideles, gražias kepures ir iškepiau orkaitėje.
Įdarytų pievagrybių gaminimas tarsi miniatiūrų piešimas - viską reikia smulkinti, dėti nedaug, kruopščiai, bet rezultatas niekada nenuvilia. Jei turite didelių, gražių pievagrybių - pirmyn!

2 valgytojams reikės:
8-10 didelių pievagrybių;
200 g kalakutienos file (iš vakaro ar prieš kelias valandas pamarinuotos mėgstamais prieskoniais);
80 g Guodos sūrio;
1 mažo svogūno;
šaukšto pomidorų padažo;
100 g philadelphia tipo sūrio be priedų;
šlakelio citrinos sulčių;
aliejaus kepimui ir šiek tiek alyvuogių aliejaus;
druskos, pipirų, prieskoninių žolelių.

Pievagrybius nuplauname ir nulupame. Kotukus išimame ir susmulkiname, o galvutes pašlakstome alyvuogių aliejumi, citrina, prieskoniais ir palaikome bent valandą. Svogūną ir kalakutieną susmulkiname, sūrį supjaustome į 8 vienodus kubelius. Kalakutieną, susmulkintus pievagrybių kotukus ir svogūnus apkepame keptuvėje, kol viskas gražiai paskrunda ir nelieka skysčio (pas mane dar nuo kalakutienos marinato buvo mažų gabaliukų česnako - tiko), tada įdedame šaukštą pomidorų padažo, jei reikia galima įberti žiupsnį cukraus ir druskos, kai skonis tenkina keptuvę išjungiame. Grybų kepurėles šauname į karštą orkaitę 5 minutėms, kai jos sumažėja ir prisipildo savo sulčių ištraukiame, sultis išpilame (pyliau į pačią skardą, tiesiog pavesdama į šoną kiekvieną kepurėlę). Tada į kepurėles įdedame Philadelphia sūrio, Guodos sūrio ir kalniuką kalakutienos įdaro. Kepame dar apie 15 min iki 200 įkaitintoje orkaitėje, pabaigoje, pageidautina įjungti ventiliatorių, kad viskas gražiai apskrustų. Pievagrybius galima tiekti su salotomis, fri bulvėmis, bulvių koše,
skrebučiais ir t. t. Skanaus!


Gamybos procesas.


Valgėme su bulvių koše ir salotų lapais.


Omnomnom!


Tokia porcija apsiriboti sunku :) 

Patiekalas, žinoma, sotus, skanus ir gausus, todėl labai tinka rudeniui prieš pasivaikščiojimą pajūriu...

Baltijos jūra. 16.09.05 Warnemunde. 

Iki greito :)
G.




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą