2016 m. rugsėjo 21 d., trečiadienis

Pizza rolls arba picos suktinukai


Picą mėgsta visi. O pizza rolls arba picos suktinukai yra vienas populiariausių užkandžių pasaulyje. Kuo jie skiriasi nuo paprastos picos? Labai mažai kuo... Labiausiai savo forma. Picos suktinukus lengva pagaminti mažo dydžio ir jie tampa porcijiniu užkandžiu, kurio nebereikia pjaustyti, kaip įprastos picos. Šie suktinukai tinka ne tik įvairiems vakarėliams, pietų dėžutėms, bet ir kaip skanus ir sotus priedas prie lėkštės salotų ar dubenėlio sriubos. 
Kaip ir su pica taip ir su šiais suktinukais galima fantazuoti. Ingridientai gali būti patys įvairiausi, nuo brangių jūrų gėrybių, miško grybų, parmos kumpio iki paprasčiausio varianto, kuriame dalyvauja tik sūris, pomidorai ir raudonėlis. 
Aš picos suktnukus gaminau su rūkyta šonine, daržovėmis ir sūriu - buvo labai gerai, net ir turint omenyje tai, kad neturėdama paprasčiausio kočėlo, picos tešlą ne gaminau pati, o nusipirkau jau pagamintą ir tiesiog išvyniojau. Iš esmės, nėra svarbu, kokią tešlą gaminsite, darykite tą, kuri labiausiai patinka arba nusipirkite pagamintos. Aš visada picos tešlą gaminu pagal šį receptą, šiems suktinukams jis irgi puikiai tinktų. O apie visa kitą plačiau recepte.

Reikės:
1 iškočioto picos pado (35 x 35 ar truputį didesnio);
mėgstamo padažo (aš naudojau majonezą su žalumynais ir kepsnių padažą, bet galima naudoti trintus pomidorus, hollandise padažą, aioli ar kt.);
100 g plonai supjaustytos rūkytos šoninės;
1/2 raudonosios paprikos;
1 nedidelio pomidoro;
200 g  susmulkinto sūrio (mozarella, guoda - galima pamaišyti, galima rinktis mėgstamiausią).

Padą patepame nedideliu kiekiu padažų, sudedame šoninę, smulkiai pjaustytas daržoves, užberiame sūrio ir susukame. Dedame suktinuką į šaldytuvą pusvalandžiui. Tada supjaustome riekelėmis, jei reikia jas gražiai rankomis paformuojame ir išdėliojame kepimo skardoje. Kepame 220 laipsnių temperatūroje apie 15-20 min., kol sūris išsilydo ir tešla paskrunda. Viskas. Mėgaujamės. 


Picos rollsų ruošimo eiga: pasiruoši produktus, viską krauni ant padažu pašlakstyto pado, susuki, supjaustai, kepi :) 


Ką tik iš orkaitės.


Dalį suktinukų suvalgėme dar karštus su salotų lapais - labai skanu.


Iš arti :)



Likusius, atvėsusius suktinukus pasiėmėm vakarui prie jūros. Šaltus suktinukus lengva supakuoti: galima dėti vieną ant kito, krauti į dėžutę, vynioti į popierių ar pan. Labai skanus užkandis prie balto vyno taurės. 

P. S. Vienas žmogus sakė, kad šie suktinukai jokiu būdu netinka vakarėliams, nes yra per daug skanūs ir žmogus sėdintis arčiausiai jų neturės kitos išeities, kaip tik viską suvalgyti :) 

Iki greito ;)
G. 




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą