2014 m. lapkričio 19 d., trečiadienis

Amebos pietūs - žalias kokteilis


Būna gyvenime laikotarpių, kai nesinori nieko. Tiesiog imi ir perdegi. Nebedomina nei darbai, nei hobiai, nei baliai, nei meilės - niekas. Bent jau kūrybos žmonėms tokios būsenos tikrai pažįstamos, juk kai kasdien semi ir semi save, tai kažkada imi ir išsemi. O ką daryti tada? Tada galima verkti, galima gerti, galima nesikelti iš lovos ir praleisti 3 paras namuose užtrauktomis užuolaidomis, galima pusryčiams valgyti čipsus arba iš karto bėgti pas psichologą. Bet galima į tai pažiūrėti visai ramiai, ir tyliai, per daug nespurdant, palaukti, kol tie kūrybos aruodai vėl užsipildys, kol sugrįš smalsumas ir meilė gyvenimui. Aš būtent taip ir darau. Tiesiog kuriam laikui pavirstu ameba ir nieko nedarau. Na, pažiūriu kokį filmą, žurnalą perverčiu, kažką suvalgau, bet tik tiek. O kai taip leidi sau egzistuoti ir nieko nesiprievartauji daryti, tai žiūrėk užtenka 1-2 dienų ir jau norisi pasidažyti, norisi pavirsti žmogumi, eiti, daryti, kurti ir amebos būsena lieka toli užmaršty. Aišku, visi tai patyrę žino, kad geriausias amebos maistas yra užsakyta į namus pica, tortas arba čipsai (pagal skonį). Kodėl? Nes nereikia nieko daryti ir tai pakankamai didelis fuck off visam normaliam gyvenimui. Ameba nieko nedaro. Bet kažkada seniai, kai man buvo amebos periodas pagalvojau, kad net kramtyti ką nors tingiu :) O lakt vien vandenį, arbatą ir sultis iš pakelio nelabai gal gerai. Ir tada susiplakiau amebiškus pietus. Daryti beveik nieko nereikia, net kramtyti nereikia, bet pietūs skanūs ir maistingi. Pastarosiomis dienomis, kai užgriuvusi darbų ir reikalų lavina, prisiminiau savo amebiškus pietus iš 4 sudedamųjų dalių. Jėga! Labai skanu, labai greitai padaroma ir tikrai suteikia energijos. Net jeigu Jums dabar ne amebos periodas, net jei nežinote iš viso, kas tas amebos periodas, pabandykite šį kokteilį. O jeigu Jums toks pats darbymetis kaip ir man, tai būtinai išbandykite - tikras laiko taupytuvas!

Maždaug pusei litro kokteilio reikės:
2 nedielių bananų;
2 kivi vaisių;
didelės saujos špinatų;
apie 180 ml vandens (tirštumą galit reguliuoti pagal poreikį).

Vaisius nulupam ir gabaliukais metam į smulkintuvą / kokteilių plaktuvą, špinatus nuplaunam ir metam ten pat, užpilame vandens, wrum wrum, supilame į stiklinę, kišame storą šiaudelį ir geriame. 
Kokteilis bus maloniai gaivaus skonio, aš nemėgstu saldžiai, todėl man pats tas, bet jeigu jūs mėgstate saldumą gal reikėtų dėti daugiau bananų arba įmesti kokio medaus ar sirupo šaukštelį. 

Jei reikia pasisotinti, tai čia viena porcija, jeigu tik šiaip pasmaguriaut - užteks dviems

Bilekaip suplėšom vaisius ir metam į smulkintuvą, dedam špinatus, užpilam vandeniu

Man kokteilis turi būti poskystis, ne košė. Jei norisi tokio, kurį pabaigoje kabinsite šaukšteliu, pilkite mažiau vandens.

Viskas. Tobuli pietūs amebos būsenai ar darbymečiui!

Kaip toj dainoj sako: ačiū, kad žiūrėjot, atleiskit, kas ne taip :) Iki greito!

Gintarė

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą