2014 m. lapkričio 7 d., penktadienis

Kitokia pizza


Na, pakelkit ranką, kas nemėgstat picos. Žinau, kad visi mėgstat. Taip, pica nesveika, taip, labai kaloringa, bet tuo pačiu tai be galo mielas maistas, malonus imti rankomis, dalytis su draugais, dėti ant stalo per krepšinio varžybas ar pasiguosti tamsų žiemos vakarą. Picų yra įvairių: itališkų, amerikietiškų, lietuviškų. Visos jos skiriasi savo gamybos principais, naudojamais ingridientas, bet visur galima rasti labai skanių. Man patinka itališka pica, su tobulu padu, iškepta krosnyje, su nedaug įdaro ir nuostabiai kvepianti, tokią Lietuvoj kepa Jurgis ir Drakonas. Bet aš nespjaunu ir į amerikietiško stiliaus picą, su aukštais, sūriu užpildytais tešlos kraštais ir daugybe gėrio. Skanių iškepa ir lietuviško stiliaus picų, su daug ingridientų ir padažų, tiesa jų reikia paieškoti, jei norisi tikrai gerų. 
O namuose kepta pica pas daugelį apsiriboja pirktiniu padu, pačečkavota pieniška dešrele ir cibuliu, kavalku sūrio ir majonezo upe. Ne. Jei jau kepame picą namie, tai  kodėl gi nepritempus jos prie tokio maisto dėl kurio paskui negraužia sąžinė ir nesusitraukia džinsai? Man labai patiko VMG idėja į naminį picos padą pridėti įvairių sėklų ir / ar žalumynų. Tai puiku! Padas traškus, sotus ir nenuobodus, turtingas sėklų ir kvapnių žolelių, super. Dėti ant jo galima žinoma, bet ką. Tačiau aš išbandžiau pasigaminti picą be sūrio ir padažų ir ji man labai patiko. Visiškai nieko netrūko. 

Taigi pica be sūrio (2-3 nedidelėms picoms):
0,5 stiklinės pieno
1,25 stiklinės miltų
2 g sausų mielių
0,5 šaukšto cukraus
žiupsnelis druskos
1,5 šaukšto aliejaus

1 pomidoro
2 šaukštų pomidorų pastos
0,5 skiltelės česnako
80 g. konservuoto tuno
1,4 jaunos cukinijos
druskos, pipirų



Pieną pašildykite, suberkite 1/3 miltų, mieles, cukrų, druską, aliejų, išmaišykite. Suberkite į likusius miltus sėklas ir prieskonines žoles, berkite likusius miltus į masę ir užminkykite tešlą. Tešlą palikite pakilti šiltoje vietoje apie 20 minučių. (Jeigu mėgstate naudoti jau paruoštus miltų mišinius picai tebūnie, darykite viską kaip parašyta ant pakelio, tik dar į sausą mišinį įmaišykite žoleles ir sėklas).Tešlą galima kočioti, tačiau nebūtina, aš dariau nedideles picas, tad atsignybus dalį tešlos, ją tiesiog pirštais išsukau į norimo dydžio blyną, paprasčiau ir greičiau nei mosikuot kočėlu :)
Į pomidorų pastą įspaudžiame česnako (nebūtina) ir plonai patepame picos padą (jei norisi aštriau tepkite kečiupą ar adžiką). Pomidorus supjaustome nedideliais kubeliais ir paskirstome ant picos. Skustuku atpjauname plonas riekeles cukinijos ir jas taip pat dedame ant picos, ant viršaus uždedame šiek tiek tuno. Viską pabarstome trupučiu druskos ir šviežiai grūstų pipirų ir šauname kepti. Iškepa pica per +/- 20 min. Aš dariau labai nedideles picutes, maždaug plaštakos dydžio, šalia patiekus žalių salotų, tokios porcijos užteko per akis :)


Sėklų negailim :) Supyliau pusę pakelio.

Paliekame pailsėti.

Susiformuojame padukus. Jei norisi vieno didelio, teks imti kočėlą.

Susidedame visus ingridientus ir šauname į karštą orkaitę.

Valgyt! Pica be sūrio, be mėsos, be majonezo ir vis tiek žiauriai skani :)

Gero savaitgalio ir skanių picų ;)
Iki greito!




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą