2015 m. kovo 14 d., šeštadienis

Ta pati višta


Man sudėtinga gaminti maistą vienam žmogui. Produktų pakuotės prekybos centruose visiškai diskriminuoja viengungius - nėra pirkti 1 kiaušinio, 200 g. miltų ir pan. Kartais atrodo, kad visai nedaug visko sudėjai į patiekalą: vieną pomidorą, vieną papriką, vieną morką, o žiūri, kad jau ir pilna keptuvė troškinio ir dabar teks visą savaitę valgyti, kol baigsis.
Kadangi nelabai mėgstu ilgai ir nuobodžiai valgyti tą patį, išmokau iš to paties dalyko pagaminti daug skirtingų patiekalų. Tai labai lengva daryti su mėsa. Pavyzdžiui sekmadienio vakarą lengvai alyvuogių aliejumi, žolelėmis, česnaku ir druska pamarinuoju vištienos krūtinėlę, tada pirmadienį nuo jos atsipjaunu kepsnį, antradienį susipjaustau mažų gabalėlių ir pasitroškinu su padažu, o trečiadienį dar galima išvirti sriubą iš likučio arba viską nusirinkti ir sumaišyti su ryžiais, daržovėmis ar makaronais.
Paskutinį kartą iš mano pamarinuotos vištienos file išėjo salotos (receptas jau publikuotas), kepsnys su brokolių garnyru (įdėsiu kada nors) ir suktinukai su kumpiu. Būtent apie juos šiandien ir parašysiu. Aš labai retai ką nors suku, vynioju, farširuoju. Net nežinau kodėl. Negaliu sakyti, kad tai neskanu, bet tikriausiai tai nėra mano gaminimo stilius. Vis dėlto šie suktinukai man patinka ir kartais jų pasigaminu, jie labai greiti, skanūs ir dar labai gražūs. O man nuostabu, kai labai paprastas dalykas, atrodo labai nepaprastai :)

1 porcija

suktinukams:
150 g. paprieskoniuotos vištienos file;
5 nedidelių juostelių šaltai rūkyto arba vytinto kiaulienos kumpio;
5 dantų krapštukų;

garnyrui:
žalių salotų lapų;
skiltelės citrinos;
alyvuogių aliejaus;
šviežiai grūstų pipirų, druskos, cukraus;
pusės raudonojo greipfruto.

Vištieną supjaustome nedideliais kąsneliais. Kiekvieną gabalėlį įsukame į kumpio juostelę ir persmeigiame dantų krapštuku. Dedame į įkaitintą keptuvę ir kepame po keletą minučių iš abiejų pusių (galima kepti grillinėje keptuvėje arba paprastoje, galima ir orkaitėje).
Salotų lapus nuplauname ir suplėšome, iš citrinos sulčių, aliejaus ir prieskonių sumaišome užpilą ir juo apšlakstome salotas. Greipfruto skilteles nuvalome nuo plėvelių. Į lėkštę dedame salotų, greifruto ir suktinukus. Jeigu vaisių prie mėsos nemėgstate, pasirinkite kuo sultingesnes daržoves, nes suktinukai nuo kumpio yra gana sūrūs, tad lėkštėje reikia atsvaros.

 Suktinukai pasiruošę keliauti į keptuvę. Vištiena gelsva, nes įbėriau šiek tiek ciberžolės dėl spalvos.

Viens du ir lėkštėje. Vištiena ta pati, patiekalas kitas. 

Tai toks paprastas, bet labai dailus ir skanus reikalas iš vištienos. Manau šis patiekalas labai tiktų sekmadienio pietums :)

P. S. O pavalgę pietus, nepamirškite nueiti balsuoti. Demokratija reikia džiaugtis ir savo balso teise reikia naudotis, nes už ją kovojo daugybė žmonių! Tai bent jau iš pagarbos jiems, eikite visi balsuoti!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą