2015 m. rugpjūčio 30 d., sekmadienis

Užkandžių karalystėje. Nesaldūs keksiukai


Užkandžiai - mano stichija. Tartos ir pyragai, pyragėliai ir mini apkepėlės, tapai, sumuštinukai, vėrinukai, salotos ir visokie kitokie pagraužtukai prie vyno, alaus ar ąsočio mimozų yra mano mėgstamiausi virtuviniai žaidimai. Čia yra sočiai vietos improvizacijoms tiek skonio, tiek estetikos sferose, be to užkandžių gaminimas dažniausiai siejasi su draugų susibūrinais, o kur draugai, ten geras laikas!
Aš jau senokai turiu gerą keksiukų kepimo formą, žinau ir kelis užtikrintus saldžių keksiukų receptus, bet kepu juos itin retai. Kodėl? Nes "nobody needs cakes"! O štai nesaldūs keksiukai atsitinka dažniau. Nors jie tikrai ne mažiau nuodėmingi, bet gi šventos ir nevaidinu. Esu kepusi keksiukus su džiovintais pomidorais ir varške, su krevetėmis, su kumpiu ir sūriu, su daržovėmis - visi tikrai skanūs ir ypač tinka prie lengvo vyno kur nors iškylaujant gamtoje. Šį kartą, kaip ir priklauso rugpjūčio pabaigai, į keksiukus nukeliavo cukinija. Tai dar vienas būdas panaudoti tą velnio daržovę, kuri kasmet užplūsta namus, net jei tam priešiniesi iš visų jėgų.

12 keksiukų reikės:
1/3 vidutinės cukinijos;
200 g natūralaus jogurto (arba kefyro / pasukų / grietinės);
200 g miltų;
1.5 a. š. kepimo miltelių;
100 g mėsos (naudojau keptą atšalusią vištieną, bet gali būti ir kumpis, saliami ar kt.)
2 šaukštų tarkuoto kietojo sūrio;
150 g sviesto;
2 skiltelių česnako;
3 kiaušinių;
prieskonių.

Sviestą ištirpiname ir sumaišome su jogurtu. Kiaušinius išplakame ir įmaišome į pravėsusią jogurto-sviesto masę. Cukiniją sutarkuojame, apibarstome druska ir nuspaudžiame skystį, įmaišome į masę, ten pat dedame miltus su kepimo milteliais, įspaudžiame česnaką, įberiame sūrį, prieskonių, viską permaišome ir išdaliname į kepimo formeles. Kepame iki 200 įkaitintoje orkaitėje apie 30 min. Man skaniausi vos vos šilti.


Cukinija


Po porą šaukštų masės į kiekvieną formelę


Ir po gero pusvalandžio traukiam lauk


Pilna lėkštė pupsikų :)

Ačiū, kad skaitot, bandot, ragaujat!

Iki greito!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą