2016 m. gegužės 18 d., trečiadienis

Belgiški smidrai. Sezonas prasidėjo!


Smidrų (šparagų) sezonas jau prasidėjo ir tęsis iki pat Joninių! Nevalgyti šios daržovės galima arba iš kvailumo, arba iš nežinojimo, nes tai labai sveikas, skanus ir lengvai paruošiamas produktas, kurį vertina visame pasaulyje. Be to smidrai puikiai auga Lietuvos klimate ir jau yra keletas tuo užsiimančių ūkių. 
Smidrams paruošti tereikia kelių minučių, pavirti sūdytame vandenyje arba truputį apkepti ir viskas. O vartoti galima įvairiai, bet pats didžiausias šios daržovės draugas - kiaušinis. Smirdrai labai tinka su marškinėliuose virtu kiaušiniu, taip pat kiaušinio-pieno plakiniu užpiltose tartose, omletuose ir pan. Internete taip pat galima rasti belgiškų smidrų receptų, kuriuose smidrai pateikiami su virtu kiaušiniu. Yra kelios šio recepto variacijos, bet man skaniausia kai kiaušinis apkepinamas su džiūvėsiais ir šiuo patalu užklojami lengvai apvirti smidrai. 

2 porcijoms reikės:
10-14 smidrų;
3 kietai virtų kiaušinių;
2 šaukštų maltų džiūvėsių;
pusės šaukšto sviesto, šlakelio aliejaus;
druskos;
pipirų.

Kiaušinius kietai išverdame, ataušiname ir nulupame. Smidrams nulaužome sumedėjusius galus. Kaičiame didelį puodą su pasūdytu vandeniu. Užvirus vandeniui į jį dedame smidrus ir verdame 4-5 min. Išėmus perliejame šaltu vandeniu ir dedame į lėkštes. Kiaušinius kuo smulkiau sukapojame, pilame į keptuvę lašą aliejaus, dedame sviestą ir suberiame kiaušinius, jiems šiek tiek pakepus, dedame džiūvėsių, druskos, pipirų ir dar pakepame maišydami kol viskas pavirsta į gražius auksaspalvius trupinukus. Pabaigoje galima įberti smulkintų žalumynų: svogūno laiškų, petražolių, etc. Beriame keptuvės turinį ant smidrų ir patiekiame su skrebučiu.
Skanaus!

Gražuoliai smidrai.

Kiaušinį reikia sukapoti smulkiai.

Neabejokite virtas ir apkeptas kiaušinis yra nerealaus skonio.

Done!

Duoklė smidrų sezonui atiduota :) Iki greito!



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą