2017 m. vasario 7 d., antradienis

Itin greitas obuolių pyragas


Lauke ir vėl šaltukas. Nors saulė jau šiltesnė pavasariškesnė ir dienos akivaizdžiai ilgesnės, išėjus į lauką abejonių nekyla - vis dar žiema. Aš jau labai noriu pavasario, vis dažniau perverčiu žydinčių alyvų ar pavasariškų BBQ pasisėdėjimų nuotraukas ir giliai padūsauju... Greitai, jau greitai. Bet kol dar žiema, tai ir malonumai žiemiški - židinys, puodelis arbatos, naminis obuolių pyragas. Kaimynų dėka turiu keletą kilogramų labai skanių, sultingų ir dar nei truputį neapvytusių lietuviškų obuolių. Ketinau kepti jų skilteles tešloje ir apšlakstyti medumi, bet tokiem desetam kaip žinia reikia laiko, o laiko ne visada yra. Todėl išbandžia nerealiai greitai pagaminamą, bet labai neprastą obuolių pyrago receptą iš aj-receptai tinklaraščio. Recepto originalą rasite čia. Aš neturėjau cinamono, nedėjau ir perlinio cukraus, bet pyragas vis tiek pavyko ir buvo greitai sunaikintas. 

Reikės:
4 obuolių;
2 L dydžio kiaušinių;
150 g cukraus;
130 ml aliejaus (geriausia neutralaus skonio, naudojau rapsų);
180 g miltų;
1 a. š. kepimo miltelių;
žiupsnio druskos;
šaukšto cukraus ir šaukšto cinamono viršui apibarstyti.

1. Mikseriu išplakti kiaušinius su cukrumi iki purios baltos masės.
2. Supilti aliejų, išmaišyti.
3. Sumaišyti miltus, kepimo miltelius, druską ir įsijoti į tešlą. Viską išplakti.
4. Obuolius nulupti, išimti sėklas, supjaustyti riekelėmis ir apibarstyti cukrumi ir cinamonu.
5. Į kepimo popieriumi ištiestą indą pilti tešlą, ant viršaus išdėlioti obuolius.
6. Kepti apie 40 min. 190-200 laipsnių orkaitėje. 


Paprasta cukraus pudra, perlinis cukrus, karamelės lakšteliai - papuošimui tinka beveik viskas. 


Pyragas nėra anei labai didelis, nei labai storas, bet 5-6 žmonėm pasivaišinti užteks, jei norisi daugiau, reikėtų dvigubinti produktų kiekį. 


Originaliame recepte obuoliai buvo išdėlioti ketvirčiais, bet riekelėmis man gražiau :)


Gabalėlis. 

Kol dar neatėjo pavasaris, neprasidėjo braškių, ridikėlių ir kitokių gėrių sezonas, obuolių pyragas - pats tas! Skanaus :)

G. 


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą