2017 m. vasario 27 d., pirmadienis

Keptas varškės sūris


Neseniai gavau dovanų visą šūsnį nuostabių prieskonių. Ir atkeliavo jie ne iš bet kur, iš Afrikos, Alžyro... Šafranu kvepianti druska, nemalta ciberžolė, džiovintos aitrios paprikos, kuminas, kalendra ir visa puokštė kitų, sodrių, nerealių kvapų ir spalvų prieskonių.
Žinoma, knietėjo juos išbandyti, o kadangi šaldytuve netikėtai užderėjo varškės sūrių ir vienas jau grėsmingai artėjo prie galiojimo laiko pabaigos, būtent jį ir įprieskoniavau kepimui. 
Labai geras sūris, minkštas, kvapnus, traškia plutele, pabandykit... 

Reikės:

1 varškės sūrio (naudojau "Senolių");
2-3 šaukštų alyvuogių aliejaus;
gausiai (viso apie 2,5 šaukšto) "powder" tipo prieskonių (malto kumino, ciberžolės, kalendros, rūkytos paprikos ar kitų, pagal skonį, aš dėjau maltą rūkytą papriką, ciberžolę, kuminą, kalendrą, šafranu gardintą druską, čili miltelius);
dosnaus žiupsnio druskos;
šviežiai grūstų pipirų;
25 g sviesto.

Iš prieskonių ir aliejaus sumaišome tirštą košelę, paragaujame ar tenkina skonis ir iš visų pusių aptriname sūrį. Orkaitę įkaitiname iki 180 laipnsių, į kepimo indą  įtiesiame kepimo popieriaus. Sviestą padaliname į 6 mažučius gabaliukus ir 3 prilipiname sūrio apačioje, 3 uždedame viršuje. Šauname kepti. Jeigu yra galimybė, bent pabaigoje verta įjungti grilio funkciją ar bent ventiliatorių, kad sūris truputį paskrustų. Valgėm šiltą, su pomidorų riekelėmis, pipirnių daigais ir taure vyno. 

Nuotrauka tik viena, nes labai greitai suvalgėm :) 


Tiek šiai dienai, o dabar einu galvoti, kaip rytoj žiemą iš kiemo vysim ir kokiais blynais gardžiuosimės.

G. 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą