2014 m. gegužės 22 d., ketvirtadienis

Šerbetomanija. Įrašas dedikuojamas Žilinskaitei


Ar pastebėjote, kaip velniškai sunku gauti šerbeto? Jau kurį laiką su kolege sergam šerbetomanija. Kasdien dūsaujam, kad norim šerbeto, einam pietauti ten, kur po pietų atneša jo truputėlį skonio receptoriams nuraminti, kolektyvo vyriją vis traukiam per dantį: nieko nedarysim, kol neatnešit šerbeto... Bet kad to šerbeto nėra. Net ten kur po pietų juo vaišina, meniu jo nėra, draugai ir kolegos paprastai apsukę ratą siūlo grįžti prie grietininių ledų, bet mes gi noooorime šerbeeeto. Anksčiau šiokio tokio jo vis tiek būdavo parduotuvių vitrinose, o dabar reikia ieškoti su žiburiu :(
Aš labiausiai mėgstu ne itin ryškaus skonio, ne per saldų, vidutinio tirštumo (traukiamą per storą šiaudelį) šerbetą. O kai artėja tokie karščiai, tai lengvo, gaivaus, šalto šerbeto taurė yra tikras išganymas. Teikiu tobulą receptą, bėkit laisvinti šaldiklius, nes artimiausiomis dienomis šerbeto reikės daaaaug. 

1 porcija:
+/-2 didelės, saldaus, prinokusio arbūzo riekės;
+/- pusė stiklinės (100 ml.) šalto vandens;
keli lašai citrinos sulčių.

Viens. Priskobiam arba pripjaustom arbūzo į maišelį ir kišam į šaldymo kamerą bent valandai, galima prisišaldyt ir ateičiai.
Du. Traukiam sušalusį arbūzą ir dedam į smulkintuvą (kokteilių plaktuvas, blenderis, virtuvinis kombainas - nesvarbu), užpilame vandeniu, įlašiname citrinos.
Trys. Darome wrum wrum, kol viskas virsta vientisa, tiršta mase.
Susipilame į taurę, jei yra noro, galime papuošti mėtomis, merkiame storą šiaudelį, tiesiame kojas ant saulės ir siurbčiojame.
Mano arbūzas buvo žiauriai saldus ir prinokęs, bet jei kartais koks nelabai vykęs pasitaikys, gali prireikti trupučio cukraus sirupo ar kitokio saldumo.


Neapsigaukit, ši taurė yra 760 ml talpos, tad šerbeto porcija tikrai nekukli.

Tikra šerbetomanija.

Tai va, toks pats paprasčiausias ever šerbeto receptas. Tobulinimui ribų nėra, bet kartais genialu tai kas paprasta. O dabar man to ir reikia: pačiai vasaros pradžiai nusilpo organizmas ir pradėjo pulti keistos ligos. Tikiuosi, kad kelios dienos ramybės, šilto oro, ežero, braškių ir arbūzų man padės ir visi tyrimai bus geri, o poliklinikos koridorius vėl galėsiu aplankyt po 10 metų :)

Einam šerbetintis. Ikisusi.




2 komentarai:

  1. Ačiū :) Ta Žilinskaitė jau dvigubai aplenkė šitą arbūzinį liguuuoniuką ir savo (didžiulėm) jėgom du šerbetus gaminosi - arbūzinį ir vynuoginį :) MM niam niam :) :)

    Dabar naminių ledų porciją prašom čia pateikti, pageidautina žemuoginių ir citrininių miksiuką tokį :) AČIŪ! :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Jau kai Žilinskaitė pageidauja, tai reikia vykdyti :) Stengiuos! :)

      Panaikinti