2015 m. spalio 23 d., penktadienis

Youtube ir krevetės


Man patinka Youtube. Nesėdžiu ten kiekvieną dieną, neprenumeruoju video blogų ir nesiuntinėju nuorodų visam pasauliui, bet šiaip jis man patinka. Ypač man patinka receptai. Kartais net pati pagalvoju, kad užuot barškinusi klavietūrą, galėčiau paprasčiausiai viską nufilmuot. Bet ir rašyti man patinka, tai vis padvejoju ir lieku čia.
Kai norisi pasidaryti pertrauką nuo darbų, gana dažnai paklaidžioju po youtube receptynus ir paieškau ten įkvėpimo. Niekad nekartoju visko detaliai, tiesiog pažiūriu ir jei kokia idėja lieka užkibus už smegenų vingių, tai lieka, vėliau kada nors, kur nors ji ima ir pasireiškia. Visai neseniai yotubinausi krevetes. Labai jau aš jas mėgstu ir valgau tikrai gana dažnai, todėl tie patys receptai vis kartojasi. Šį kartą už akių užkliuvo gana klasikinis, bet labai akiai malonus video receptas, kuriame krevetes paprastoje namų virtuvėje gamino žilas vyriškis skaudančia nugara :) Apetitiškai jis viską darė, tik pripylė kone pusę keptuvės aliejaus, kas manęs nesužavėjo, tad aš išlaikydama jo idėją ir šiek tiek pakeisdama jo receptą pasigaminau pietums labai šaunių česnaku, paprika ir citrina turtingų krevečių. 
Šiam receptui primygtinai rekomenduoju naudoti tik nevirtas krevetes, nes jos turi puikų standumą ir labai smagiai į save sutraukia ryškius kitų ingridientų skonius. Tiesa, aš nedėjau čili paprikos dribsnių, bet tik todėl, kad netikėtai įgriuvo svečias, kuris, maniau, nevalgo aštriai, kitą kartą būtinai dėčiau, tad ir į receptą juos įrašiau. 

Reikės (2 porcijos):

800 g. nevirtų krevečių;
1 galva česnako;
dosnus žiupsnis čili paprikos dribsnių;
1 su puse citrinos;
100 ml balto vyno (sauso / pusiau sauso);
šaukštas sviesto;
šlakelis aliejaus;
pagal skonį druskos, pipirų, krapų, petražolių;
šaukštas džiovintos maltos saldžiosios paprikos.

Krevetes išdarinėjame: atskiraime uodegėlę, išlukštename ją, aštriu peiliu įpjauname išilgai iš viršaus, iškrapštom lauk visus juodulius. Taip padarom su visom turimom krevetėm. Česnaką išspaudžiame arba itin smulkiai sukapojame. Keptuvėje įkaitiname šlakelį aliejaus, beriame česnaką ir paprikų dribsnius, viską pamaišome ir pakepame apie 20 sekundžių, tada dedame krevetes ir kepame kol jos tampa rausvos (reikia pavartyti, kad pakeptų abi pusės), tada pamažiname ugnį, šliūkštelim vyno ir palaukiam kol nugaruos alkoholis, dedam sviesto, paprikos miltelių, druskos, pipirų, spaudžiam citrinos ir pramaišę ragaujam ar visko užtenka, ar vienas kažkuris skonis "neperrėkia" kitų ir jeigu reikia dar įdedam druskos ar citrinos, visai pabaigoje įmetame kapotų žalumynų ir kraunam į lėkštes. Šalia labai tinka kokia čebatos riekelė ar česnakinė bandelė, o jei tai savaitgalio pietūs arba vakarienė tai, žinoma, ir taurė vyno. 


Ši nuotrauka skolinta, bet būtinai norėjau ją įdėti, kad nepamirštumėte išdarinėti krevečių kaip pridera!


O štai čia mano krevetės prieš pat nukeliant nuo ugnies.

Deja, nufotografuoti paserviruotų nespėjau, bet tikrai taip krevetes gaminsiu dar ne kartą, tad gal kažkada papildysiu šį įrašą nuotraukomis. 

Kol kas tiek. Nesulykit. Nesušalkit. Ir nesuliūskit.
Iki ;)


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą