2015 m. lapkričio 20 d., penktadienis

Ryžiai su krevetėm ir špinatais kaip Bella Italijoj


Turbūt visi kauniečiai nuo senų senovės žino smagaus italo įkurtus restoranus "Milano", "Pas Paolo" ir "Bella Italia". Šie restoranai yra žiauriai mylimi studentijos ir ofisinio planktono dėl skanių, purių picų, mažų kainų, kavos už 1 centą ir malonaus aptarnavimo. 
Kažkada Bella Italijos picos į trasą eidavo labai dažnai, kai studijavau ir dirbau, laiko buvo mažai, noro sukiotis virtuvėje irgi, tad tikrai buvom su kambarioke įnikusios į picos į namus paslaugą. Vėliau tų picų taip atsivalgėm, kad ilgai nebesinorėjo. Kai prieš keletą metų pradėjau dirbti KTU centriniuose rūmuose iš naujo atradau Bella Italia. Visai šalia darbo, maistas skanus, virškimo sutrikimų jokių, kainos nesikandžioja, o dar pavaišina kava ar kokiu šerbetu ar čerkute citrininio likerio. Puiku! Dažnai su kolege ten pietaudavome. Bella Italia turi labai platų meniu. Šiaip jis tikrai per platus, tačiau kai reikia valgyti kasdien, tai virsta netgi privalumu, nes eidamas į tą pačią vietą gali valgyti vis kažką naujo. Iš esmės, aš laikausi principo, kad restorane geriausia valgyti tai, kas yra to restorano "arkliukas": picerijoje - picą, sriubinėje - sriubą, burgerinėje - burgerį ir t. t. Nesvarbu, kad jie turi ir kitų patiekalų, greičiausiai tuos su kuo tapatina savo veidą gamins geriausiai. Vis dėlto picų kasdien nekaposi, todėl Bella Italijoj turėjau ir kitų mėgstamų patiekalų: vištienos iešmelius, virtų bulvių koldūnus, šonkauliukus, lašišos kepsnį, ryžius su krevetėm ir špinatais. Būtent šie ryžiai man buvo tikras atradimas. Ne per daug sunkus, bet tikrai sotus, šildantis, malonios tekstūros patiekalas... Dažnai jį valgydavau. Dabar jau kurį laiką Bella Italijoj nebuvau. Išėjusi iš darbo KTU, miesto centre pietauju žymiai rečiau... Todėl pasitaikius progai namuose pasigaminau ryžių su špinatais ir krevetėmis! Labai skanu ir visai nebūtina kišti nosies iš namų, kad jais pasimėgautum :)

4 porcijoms reikės:
200 g ryžių (nevirtų svoris);
150 g mažų, gliaudytų virtų krevečių (atšildytų);
didelės saujos jaunų špinatų;
200 ml grietinėlės;
skiltelės česnako;
trupučio sviesto;
druskos;
smulkinto kietojo sūrio (dėjau Džiugo).

Ryžius išverdame (al dente), keptuvėje ištirpiname truputį sviesto, pakepiname smulkintą česnaką kol paskleis kvapą ir beriame krevetes, joms pakepus, sudedame pasmulkintus špinatus, šiek tiek pasūdome. Špinatams sukritus dedame grietinėlę, paragaujame ar nereikia daugiau druskos, suberiame į padažą ryžius ir šiek tiek patroškiname, įmaišome porą žiupsnių parmezano ir išjungiame viryklę. Po poros minučių galima dėti į lėkštes, ant viršaus dar pabarstome arba šalia patiekiame parmezano. Skanaus!

Viskas labai paprasta ir greita, gamybos procesas trunka iki 15 min (įskaičiuojant vandens užvirinimą ryžiams)

Visai kaip Bella Italijoj!

P. S. Brigita, linkėjimai!!! Einam kada į Bella papietaut?



2 komentarai:

  1. Mmm..skanu būtų, peržengs gripas Kauną, reiks į senamiestį išsiruošt :) Bella mums visada laiko staliuką!:))

    AtsakytiPanaikinti