2015 m. lapkričio 30 d., pirmadienis

Aštri kiauliena


"Duok man sklidiną taurę liepsnos, aš išgersiu - nežūsiu" - visada labai mėgau šią dainą. Ugnis man apskritai patinka, žinoma, ne tada kai kaimyno tvartas dega, bet laužai, ugningi šokiai ir karštas jaunas kraujas venose yra gerai. Patinka man ir aštrus maistas. Nepiknaudžiauju juo, nes dažnai pripuolu pavalgyt pralaikiusi skrandį tuščią ne kelias, o keliolika valandų, tad užvalgius aštriai gali baigtis nekaip... (šis receptas geras tuo, kad galima pagaminti ir neaštrų, bet ne mažiau skanų variantą) Bet kartais, palankiomis aplinkybėmis, aštrumynų neatsisakau. O ypač geras laikas jiems žiema. Juk šalta, kimba ligos ir visai gerai užkaitinti organizmą prie pietų stalo. Labai paprastas, bet užtikrintas, aštrios kiaulienos receptas, kuris autoriaus tikriausiai ir neturi, nes prisiimti sau autorystę būtų labai jau nekuklu, esu tikra, kad taip ar panašiai kiaulieną gamina labai labai daug žmonių...

2 porcijoms reikės:
gabalo (apie 400 g) kiaulienos išpjovos;
druskos, pipirų, mėgstamų prieskonių, alyvuogių aliejaus - mėsai pamarinuoti;
kelių šaukštų miltų apvoliojimui;
aliejaus kepimui;

Padažui:
1 apelsino sulčių;
pusės citrinos sulčių;
4 skiltelių česnako;
2 čili pipirų (jei norit neaštriai užteks pusės);
4-5 šaukštų čili padažo (jei norit neaštriai užteks 1);
2 šaukštų sojos padažo;
1 šaukšto balzaminio acto;
kaupino šaukšto medaus;
druskos.

Nuo mėsos pašaliname plėveles, supjaustome pusės cm riekelėmis, tada jas pamušame peiliu, ranka arba plaktuku, kad būtų visai plonos ir perpjaunam pusiau. Mėsą pamarinuojame mėgstamais prieskoniais, druska, pipirais, alyvuogių aliejumi. Aš marinavau iš vakaro, bet nebūtina, galima ir prieš kepimą.
Keptuvėje gerai įkaitiname aliejų ir staigiai apkepame mėsos gabalėlius, svarbu nepridėti daug, mėsa turi labai greitai ir užtikrintai iškepti, o ne troškintis. Į maisto smulkintuvą sudedam visus padažo ingidientus sutriname į vieną masę, paragaujame ar nieko netrūksta ir krečiame įkeptuvę ant mėsos, pakepame dar minutę ir viskas. Šalia labai tinka ryžiai, gruzdintos bulvytės ir aišku įvairiausios daržovės. Labai greita, labai skanu. Gerai tai, kad tereikia sumažinti čili padažo ir čili pipirų ir gausis visai neaštrus net ir vaikams tinkamas patiekalas, nes tada labiau jausis rūgštelė, bet taip pat bus labai labai skanu.


Pamarinuojame mėsą, greitai ir karštai iškepame, apliejame padažu, pakepame dar minutę-dvi kol viskas sutrirštėja ir susigeria į mėsą. 

 Daržovių lazdelės labai tinka!


Labai greitas ir labai skanus reikalas. 

Ačiū, kad skaitėt ;) 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą