2014 m. spalio 18 d., šeštadienis

Greitai, skaniai ir iš nieko - studentiškų užkandžių filosofija


Užkandžių reikia dažnai - tai draugai užsuko, tai atsitiko vakaras gamtoje, tai suneštinis vakarėlis pasitaikė. Kai dar gyvenau studentiškai, užkandžių meniu buvau išplėtusi iki begalybės ir neišeidama į parduotuvę, visada galėdavau ką nors sugalvoti iš to kas yra kukliame studentiškame šaldytuve. Dabar šituo pasigirti negalėčiau, nes dažniausiai planuoju ir apsipirkinėju prieš gamindama.
Kodėl to nedariau anksčiau? Tiesiog gyvenant dviese, kur kas dažniau vakarai baigdavosi mintimi: "O gal vyno ir filmą?" :) Kambariokė buvo ištobulinusi talentą per 3 minutes iki parduotuvės uždarymo nuskuosti į ją ir parnešti vyno arba alaus. O mano misija buvo sugalvoti kuo marinsim kirminą, kai tas vynas ar alus jį pažadins. Kad užduotis būtų dar sudėtingesnė, te tau kambariokę vegetarę :)
Taigi išradingumo reikėjo tikrai nemažai ir labai tuo džiaugiuosi, nes iš tų laikų liko keli netyčia atrasti labai geri užkandžių receptai. Jie įsitvirtino mano virtuvės repertuare ilgam. Vienas tokių netyčia atrastų receptų - sluoksniuotos tešlos kvadratėliai su daržovėmis ir rūkytu sūriu.
Reikės:
1 pakelio šaldytos sluoksniuotos tešlos;
2 morkų;
1 poro;
+/- 100 g. rūkyto lydyto sūrio (žinot, būna toks į dešrą supakuotas);
aliejaus, druskos, pipirų, žalumynų.

Tešlą ištraukiame iš kameros (jei ji ne lapeliais reikia palaukti kol atšils ir kočioti, bet aš visada naudoju lapeliais, tai su ja jau nieko daryti nereikia). Morką nuskutame ir sutarkuojame vadinama burokine tarka, porą supjaustome pusžiedžiais. Daržoves su trupučiu aliejaus kepame, kol visiškai sumikštės, truputį pasūdome ir įberiame pipirų. Nukeliame nuo ugnies ir paliekame. Sūrį taip pat sutarkuojame arba susmulkiname elektriniame smulkintuve. Sumaišome jį su daržovėmis. Tešlą supjaustome norimo dydžio kvadratėliais ar trikampiais, dedame po šaukštą įdaro, paskirstome gražiai (bet ne iki kraštų, kad nenubėgtų) ir kepame iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje kol gražiai apskrus. Ištrauktus apibarstome žalumynais (pvz.: pipirne ir svogūnų laiškais) ir šiek tiek ataušinę mėgaujamės. 

Nuotrauka dar iš tų senų laikų.

Šiandien tiek, einam džiaugtis saule, vynu ir gera kompanija :)
Iki greito! 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą