2014 m. spalio 15 d., trečiadienis

O ką valgo Jūsų draugai? + pomidorų su saldžiarūgščiu įdaru receptas


Iš vaikystės prisimename, kad kai laukiama svečių, gaminami patiekalai, kurių šiaip kasdien niekas negamindavo. Tai suprantama, juk mūsų vaikystėje, švelniai tariant, su gerais maisto produktais buvo šiek tiek sudėtingiau nei dabar. Tačiau laikai pasikeitė taip stipriai, kad tų anųjų, pvyzdžiui aš, jau ir nebeprisimenu (jei Jūs pirisimenat, tai jūs senesni už mane, cha cha). Šiandien pilnos parduotuvės pačių įvairiausių ir geriausių produktų, žmonės kasdien valgo labai gerą, įdomų, nenuobodų maistą, bet kai laukia svečių vis tiek dažną ištinka panika: "o ką čia tokio pagaminti?". 
Labai norisi nustebinti, bet nesinori ir pusės dienos virtuvėje praleisti ir iš tokių ilgų galvojimų ir svarstymų dažnai išeina atvirkščias rezultatas, nes pradedate gaminti ką nors, ko niekada nebandėte, nepavyksta arba pavyksta ne taip kaip tikėtasi ir t. t. Aš darau paprasčiau ir savo svečius vaišinu tuo, ką pati gaminuosi kasdienai. 
Štai vakar grįžau iš tėvų į savo namus tik apie 16 val. o 17 laukiau draugės. Buvo aišku, kad abi norėsim valgyt ir arbata su sausainiais mūsų neišgelbės. Pasižiūrėjus į tai ko turiu, sugalvojau padaryti saldžiarūgštės vištienos su daržovėmis. Ją gaminuosi gana dažnai. Paprastai, nedideliais gabaliukais supjaustau vištienos file, daržovių (bet kokių), viską gerai apkepu, pagardinu druska, pipirais, malta džiovinta paprika, citrina, medumi ir sojos padažu. Kai netingiu, mėgstu į tokius troškinius pačioje pabaigoje įmaišyti luptų, smulkintų pomidorų, jie sušyla, bet neištęžta ir viską sušvelnina.
Vakar turėjau labai didelių ir gražių pomidorų, tokių kuriuos susmulkinti būtų nuodėmė, todėl sugalvojau, kad galiu troškinį sudėti į jų vidų. Bus gražu! Ir buvo. Tuo labiau, kad šiaip karštų įdarytų pomidorų nelabai mėgstu, jie susproginėja, sutyžta, jų žievelė tąsosi atskirai ir t. t. O va taip netyčia norėdama pagražinti eilinį troškinį, išradau labai smagius įdarytus pomidorus.

2 porcijoms reikės:
5-6 nedidelių pievagrybių;
100 g cukinijos;
pusės svogūno;
120 g. vištienos file;
2 didelių pomidorų;
druskos, pipirų, maltos paprikos, citrinos, sojos padažo, medaus, aliejaus, karšto vandens.

Pirmiausia nuplauname pomidorus ir panardiname juos į verdantį vandenį. Kol jie ten ilsisi, susipjausome vištieną ir daržoves. Kai labai tingiu dėti kepti produktus vienus po kitų, tai pjaustau taip: tuos kurie kepa ilgiau mažesniais gabalėliais, tuos kurie trumpiau - didesniais ir viską sumetu į keptuvę kartu. Taip padariau ir šį kartą.
Į įkaitintą keptuvę sudėjus vištieną, daržoves, grybus, pirmiausia pakepiau uždengus dangčiu. Per tą laiką ištraukiau iš karšto vandens pomidorus, pakišau po šaltu vandeniu ir nulupau jų žieveles. Tada perpjoviau per pusę. Aštriu peiliu išskobiau sėklas su membrana ir sumečiau jas į keptuvę prie kitų produktų, o pomidorų puseles atidėjau į šalį.
Keptuvę atidengiau ir kepiau pamaišant tol kol nugaravo skystis, pagardinau prieskoniais, citrinos sultimis, soja ir medumi. Skonį dariau intensyvų, nes pomidorai viską sušvelnins. Kai įdaras buvo iškepęs, pomidorų puseles pabarčiau trupučiu pipirų ir pašildžiau mikrobanginėje, į kiekvieną įdėjau įdaro ir patiekiau su česnakine bagete. Buvo skanu :) Taip pat būtų buvę skanu, jei būčiau pomidorus ir supjausčiusi, kaip esu dariusi ne kartą, bet šį kartą buvo dar ir visai gražu. Kaip ir priklauso, kai valgai ne vienas :)

Neapsigaukite, produktų įdarui reikia tikrai labai mažai. Man dar keli šaukštai jo liko.

Viskas kartu - į keptuvę.

Skobimo procesas, būkite atsargūs ir nesugadinkite formos.

Paruoštas įdaras

Skanieji pomidorai

Tai va, mielieji, žinokite, kad kai laukiu Jūsų svečiuose tikrai nesuku ilgai galvos, ką čia tokio pagaminti ir vaišinu kuo nors iš kasdieninio repertuaro :) Nes kas gali būti geriau už jau išbandytus receptus, ypač jeigu anksčiau nesu nieko jais vaišinusi.
Šiandien tiek.
Nepaskęskit lietuje ir kasdienybėje ;)
Mua :)*

Gintarė

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą