Pirmadienio rytas prasidėjo diskusija apie seną gerą studentiškų laikų tortuką pramintą "Barako puikiuoju". Vardas jo toks, nes šis receptas gimė, augo ir klestėjo studentų bendrabučiuose, kur tortų kepimas yra komplikuotas reikalas. Principas šio torto labai paprastas, vietos variacijoms nemažai, laiko sąnaudos nedidelės, finansinės sąnaudos nedidelės, o sueina kaip rimtas tortas - tuo jis ir žavus.
Barako puikiojo originalas yra: Meduoliai, Grietinė, Bananai.
Tačiau galima dėti kitokius vaisius ar uogas, naudoti grietinėlę, šokoladinius meduolius ir pan.
Čia dedu netoli nuo originalo pabėgusį receptą (tortas nuotraukoje paruoštas pagal jį).
Čia dedu netoli nuo originalo pabėgusį receptą (tortas nuotraukoje paruoštas pagal jį).
Taigi reikės:
400-500 g paprasčiausių pigiausių meduolių (du pakeliai);
400-500 g grietinės (didelis indelis, naudojau 12 proc. riebumo);
truptį cukraus pudros (apie 50 g);
truputį citrinos sulčių;
ir kokių nuors uogų ar vaisių (dėjau koncervuotų persikų).
400-500 g paprasčiausių pigiausių meduolių (du pakeliai);
400-500 g grietinės (didelis indelis, naudojau 12 proc. riebumo);
truptį cukraus pudros (apie 50 g);
truputį citrinos sulčių;
ir kokių nuors uogų ar vaisių (dėjau koncervuotų persikų).
Procesas:
Sutrupiname meduolius kuo smulkiau (geriausiai su blenderiu), grietinę paplakam su cukraus pudra ir citrinos sultimis (nebijoti, kad bus skysta). Imame formą, beriame sluoksnį trupinių, pilame sluoksnį grietinės, dedame vaisių ir taip viską susluoksniuojame (ant viršaus trupiniai). Viską suspaudome bulvių grūstuve, papuošiam belekuo ir palaikome per naktį. Ryte Barako puikusis jau apsimeta puikiu tortu ir nedaro gėdos šeimininkei (aišku, jei meduolių pakeliai po virtuvę nesimėto).
Sutrupiname meduolius kuo smulkiau (geriausiai su blenderiu), grietinę paplakam su cukraus pudra ir citrinos sultimis (nebijoti, kad bus skysta). Imame formą, beriame sluoksnį trupinių, pilame sluoksnį grietinės, dedame vaisių ir taip viską susluoksniuojame (ant viršaus trupiniai). Viską suspaudome bulvių grūstuve, papuošiam belekuo ir palaikome per naktį. Ryte Barako puikusis jau apsimeta puikiu tortu ir nedaro gėdos šeimininkei (aišku, jei meduolių pakeliai po virtuvę nesimėto).
P.S. Man visai patinka Barako puikųjį ruošti ne kaip tortą, o porcijomis į gražias stiklines.
Geros, saldžios dienos, draugai ir gero linkėtojai :)
Gintarė
Gintarė
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą