2013 m. spalio 27 d., sekmadienis

Uždangą pakelt!!! Duck prosciutto scenoje!


Praėjus lygiai dvidešimčiai dienų nuo anties krūtinėlės vytinimo  eksperimento starto, šiandien galiu pranešti, kad jis baigtas ir pavykęs.

Štai čia galima paskaityti apie eksperimentą nuo pradžių.


O dabar apie tas 20 laimingų antelės dienų...
Kai antis jau buvo pagulėjusi druskoje, patrinta prieskoniais, susukta į merliuką ir pakabinta ant lango rankenos, akivaizdžiai džiūti pradėjo maždaug po 3-4 dienų. Tiesiog čiupinėjau ir jaučiau, kad plonesnės vietos jau kietėja. Jei džiuvimas neprasidėtų ar mėsa dar labiau drėktų, reiktų keisti vietą. Bet man kambario temperatūroje (namuose nebūna daugiau 17 laipsnių), gerai vėdinamoje vietoje vytinosi puikiai.
Nuo pat eksperimento pradžios nuogąstavau dėl vieno dalyko - specifinio anties kvapo. 

Esu žiauriai jautri kvapams ir tai kad visuose užsienio portaluose skaitydama apie šį gardumyną, rasdavau prierašą "labai jaučiasi anties kvapas, su niekuo nesumaišytum", man kėlė nerimą. Nors tai paprastai pateikiama kaip šio patiekalo privalumas, man taip neatrodė :)
Praėjus gal 13 dienų, prikišau nosį arčiau merliukų ir supratau, kad tas ryškus anties kvapas manęs tikrai nedžiugina. Išvyniojau abi krūtinėles, paėmiau švarų merliuką pridėjau anyžiaus žvaigždučių, mėtų lapelių, kalendrų ir vėl susukau. Kvapas ryškiai pagerėjo, tad jei kas gaminsite, patariu iš karto dėti daugiau kvapnesnių dalykėlių.


Kaip jau minėjau vytinimo prosecą galima laikyti baigtu, kai krūtinėlės svoris sumažėja 30 proc., taip buvo maždaug po dviejų savaičių, bet aš palaikiau ilgiau, kad būtų kietesnė ir labiau įsigertų kvapnūs prieskoniai.
Prieš ragaujant reikia išvynioti, nukratyti prieskonius ir bent kelias valandas palaikyti šaldytuve.


Kol kas ją ragavau aš viena. Įdomus, specifinis, nekasdienis skonis - džiaugiuosi eksperimento sėkme, nors kitą kartą gal imčiausi vytinti tradiciškesnę mėsą, pvz., jautieną.  Kai pavaišinsiu kitus, paprašysiu, kad parašytų komentarų, kaip jiems patiko šio eksperimento rezultatas :) Juk kuo daugiau nuomonių, tuo geriau.
O dabar einu taurės vyno su viena kita vynuoge ir riekele duck prosciutto.



Gražaus vakaro, draugai :)

Myliu, bučiuoju.
Gintarė iš Gintarinės virtuvėlės

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą