2013 m. gruodžio 28 d., šeštadienis

KALĖDOS. Šventiniai užkandžiai.


Šventės jau kaip ir ritasi link pabaigos. Vis dažniau mintyse perkratau sąrašą su kuo dar nespėjau susitikti, su kuo dar neišgerta taurė vyno ir nepavakarota. Sąrašas pamažu retėja ir jau tuoj tuoj šventės bus įveiktos ir galėsime grįžti prie darbų ir pavasario laukimo :) 
Bet kol dar šventinis maratonas nebaigtas, skubu dalytis vienu kitu geru receptu draugų vakarėliams. Tokiems suėjimams maistas turi būti simpatiškas, patogus, gražus, pageidautina patogus valgyti ir nereikalaujantis daug plušėjimo. Per Kalėdas mes vaišinomės šokoladiniais keksiukais ir krevečių-avokadų sumuštinukais. 

Krevečių ir avokadų sumuštinukai ant sūrių krekerių yra tikras išsigelbėjimas, kai norisi ko nors ne visai kasdieniško, gražaus, bet greito ir labai paprasto. 
Taigi dideliam padėklui avokadų-krevečių sumuštinių ant sūrių krekerių reikės:
1,5 pakelių sausainių Tuc su druska;
2 minkštų avokadų;
1 indelio sūrio Philadephia be priedų;
1 didelės česnako skiltelės;
poros saujų smulkių krevečių sūrime.

Sutriname avokadą, česnaką ir sūrį į vieną masę (blenderiu arba grūstuve). Masę krečiame į maišelį. Ant padėklo išdėliojame krekerius. Nukerpame maišelio su kremu kampą ir ant kiekvieno sausainio išspaudžiame masės. Nuvarviname krevetes ir uždedame po kelias ant kiekvieno sumuštinuko. Tiekiame ir kremtame. Jei laikysime kelias valandas, sausainiai suminkštės, tad geriau ruošti prieš pat tiekiant. :) 

Šių sumuštinių Kalėdų vakarėliui užsiprašė mano brolis, tad jis buvo įpareigotas juos nufotografuoti. Kaip matome, keli sumuštiniai jau kažkur dingę :)

Be sumuštinukų su krevetėmis dar buvo ir naminių burgerių bei Džekučio :)

Desertui buvo drėgnų, sunkių šokoladinių keksiukų, kurie užbarstyti cukraus pudra ir papuošti šviežiomis spanguolėmis neleido pamiršti, kad vis dėlto žiema.

12 keksiukų reikės:
120 g. cukraus;
150 g. sviesto;
2 kiaušinių;
200 g. jogurto (natūralaus arba su spanguolėmis);
200 g. miltų;
2-3 šaukštų tamsios kakavos;
saujelės spanguolių;
1 šaukštelio kepimo miltelių;
šaukšto cukraus pudros;
žiupsnelio druskos;
12 popierėlių keksiukams.

Kiaušinius stipriai išplakame su cukrumi. Sumaišome miltus, kepimo miltelius, kakavą ir druską. Išlydome sviestą. Į kiaušinių ir cukraus plakinį pilame jogurtą ir sviestą, sumaišome iki vientisos masės, sudedame birius produktus, išmaišome. Pabaigoje dedame spanguoles ir permaišome atsargiai, kad jos nesusitrintų. Supilstome į formeles su popierėliais. Orkaitę įkaitiname maždaug iki 200 laipsnių, dedame į antrą-trečią lentynėlę nuo apačios ir kepame kol suskils keksiukų viršus. Ištrauktus pabarstome cukraus pudra ir spanguolėmis. 





Štai tokie užkandiniai ir saldūs reikalai per Kalėdas. Manau, galima juos sėkmingai panaudoti ir Naujųjų Metų sutikimo ar bet kokiam kitokiam vakarėliui. Švęskit smagiai ir saikingai :)

Gražaus likusio šventinio laiko.
Bučkis ir iki :)
Gintarė

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą