2013 m. gruodžio 20 d., penktadienis

Sumuštiniai su žuvimi ir Kalėdų Senelis slapukas


Kalėdų nuotaiką jau semiam saujom! Visi aplikui geri, mieli, šypsosi, dalina saldainius ir meilę :) Labai labai smagu! Jau spėta ir pirmosiomis dovanėlėmis apsikeisti, ir teminiame Kalėdiniame vakare sudalyvauti, ir gauti šventinių laiškų, ir mielam į akis pažiūrėti, ir miesto eglę aplankyti, supirkti kalną dovanų, ir taip toliau ir panašiai. Iki pilnos laimės trūksta sniego, kad prieš naujuosius galėčiau pračiuožti ant rogių  užpakalio nuo kalno. Bet tai tik smulkmena, daugybėje pasaulio vietų Kalėdų eglutė puošiama vilkint bikinius ir manau šventė ten ateina taip pat kaip ir pas mus :) Nors giliai giliai širdies kamputyje tikiuosi, kad bent truputį sniegelis papudruos pilkumą...
Kad jau užsiminiau apie Kalėdinius smagumus, tai skubu pasigirti, kad mane aplankė mano Kalėdų senelis slapukas. Prisimenate, pasakojau apie Kalėdinį maisto blogerių žaidimą slaptais kalėdų seneliais, kurį organizuoja Viktorija iš Receptų medžio..? Taigi vakar mano Slapukas išlindo ir prisistatė. Tiesa ne per kaminą įlipo ir ne iš židinio išlindo - pasirodė Facebooke.  Tai buvo Indrė, rašanti nuostabų blogą Gėrimų ir patiekalų magija. Jos blogas tikrai puikus, šiltas, jaukus ir jau toks ūgtelėjęs, maniškis pagal jį, kaip koks trimetis darželinukas prieš gimnazistą :) Indrė pati pristatė man dovanėlę į darbą. Labai gaila, kad mūsų keliai prasilenkė ir nepagavau savo Kalėdų Senelio už kepurės, bet paliktą dovaną radau ir buvo daug krykštavimo  kabinete iš pat ryto :)
Mano Slapukas tikrai pasistengė, gavau visą dėžę gėrybių: kakavos, saldumynų, mažą buteliuką puikių velnio lašiukų, sveikuoliškų užkandukų ir tobulą prijuostę. Ačiū ačiū, dar kartą tau, miela Indre!!! 

Štai kokį gausybės ragą išvydau atvėrusi dėžutę :)

Klaikios kokybės telefoninės nuotraukos su nuostabia prijuoste. Taip taip, staipiausi ja pasipuošusi darbe :) O ką? Labai prilipo, nesinorėjo net nusiimti :)

 Tiek džiaugsmų apie Kalėdų Senelį slapuką :) Labai smagus reikaliukas. Kuo daugiau žmonių pasveikini su šventėmis, tuo laimingesnis jautiesi, o kai kiti sveikina tave irgi be galo miela :) Ech... Žiemą gerai - žiemą būna Kalėdos.

O dabar jau keliauju prie recepto, nes ne veltui ten tas sumuštinis įrašo viršeliu apsimeta. Tai buvo trečiadienis, buvo aštuoni dideli dideli sumuštiniai, kuriuos valgėme su kolegėmis pietums. Sumuštiniai adventiniai - su žuvimi ir daržovėmis :)

8 sumuštiniams reikia:
duonos (naudojau Auksės sumuštinių duoneles (nepamenu tikslaus pavadinimo), ėmiau du pakelius po keturias bandeles, bet manau dar geriau sugrotų kokia VMG šviesi sumuštinių duona);
2 nedidelių karštai rūkytų jūros lydekų;
saujos špinatų;
8 ridikėlių;
8 vyšninių pomidorų;
3 šaukštų majonezo (naudojau Daumantų);
šaukšto krienų (aštrių, baltų).

Nulupame žuvį, pašaliname kaulus, gabalėlius paplėšome. Griežinėliais supjaustome pomidorus ir ridikėlius. Majonezą sumaišome su krienais. Imame dvi duonos riekeles, patepame padažu, dedame žuvies, špinatų, ridikėlių,  pomidorų, uždedame kita riekele, suvyniojame į kepimo popierių ir nešamės į lauką-darbą-mašiną-kiemą-parką-autobusą-traukinį-pikniką---- Gaunasi tikrai nenuobodūs, sotūs ir gražūs sumuštiniai.

Žuvytė

Galbūt dar kas nežinote, kad jeigu apvyto žalumynai, juos reikia pamerkti į vandenį su ledukais ir palikti valandžiukei kitai, bus kaip nauji :) 

Duona, krienų padažas, rūkyta lydeka, špinatai, ridikėliai, pomidorai. 


Pasiruošęs transportavimui.

Spalvos taip pat svarbu... kaip ir skonis ;)

Visas kalnas mutuštinių.

Nors nuotraukų archyvuose dulka ne vienas dėmesio vertas patiekalas, šį kartą sumuštiniai išlindo į priekį, nes šventės jau čia pat ir apie tokį paprastą maistą darbar greičiausiai prašneksime tik po naujų :) 

Linkiu visiems sniego, miego ir gražaus svaitgalio :)
Iki
Gintarė iš Gintarinės virtuvėlės.

P. S. Įrašai retėja, ne todėl, kad tingiu, tiesiog kompas paskutinį kvapą atiduoda ir vieną įrašą su pailsėjimais tenka rašyti mažiausiai kelias valandas... Et, visi sensta (išskyrus mane). Šypt.






4 komentarai:

  1. Ajajai, kokia gėrybių gausa :) O išrikiuot neina kaip nors, kad viskas matytųsi? Labai gi smalsu :) Nors turbūt jau mažai kas liko... :)
    Ir sumuštiniai - o vargeli, kaip norėtųsi... Žinau, žinau, kad tereikia nueiti į pardę ir biškį paplūšėti, bet taip labai smagu ir kai kas padaro... Pasisekė kolegėms :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Jo kolegės nesiskundžia :) Išrikiuoti dar pasistengsiu, nebuvo kada, nors saldumynus jau brolis ir mama praplėšė :)) Mama marcipanų fanė, brolis milkos :)))) o aš ką tik gaminau pasipuošusi nauja prijuoste, jaučiuosi tikra virtuvės diva :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Kaip aš džiaugiuos, kad patiko. Labai bijojau, kad per mokslų ir darbų sūkurį nespėsiu pataikyti :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Viskas tiko ir patiko, ačiūūū :) Linkiu Tau spėti prieš pat šventes ištrūkti iš to sūkurio ir smagiai, jaukiai pasibūti su artimaisiais :)

      Panaikinti