2013 m. lapkričio 18 d., pirmadienis

Naktiniai nuotykiai virtuvėje arba kai nemiga virsta lauktuvėmis kolegoms


Mano santykiai su miegu visada buvo šiek tiek komplikuoti. Negaliu sakyti, kad mes vienas kito nemylim ar esam susipykę... Tikrai ne, mylim ir dar kaip, tik gal ne taip atvirai :) Mūsų santykiai labiau primena paauglių romantišką flirtavimą, nei ramų ir jaukų poros gyvenimą. Bet gal taip dar įdomiau? 
Anksčiau viskas buvo labai audringa, vienodo dienų ritmo praktiškai neturėjau nuo to laiko, kai baigiau mokyklą. Studijavau, dirbau tai vienur, tai kitur... Kartais miegui paaukodavau paskaitas ir kitokius svarbius dalykus, o kartais ištisomis savaitėmis vydavau jį kuo toliau ir nusnausdavau vos po porą valandų per parą. Dabar jau viskas rimsta ir stabilizuojasi (nors nemanau, kad ilgam). Apgynus baigiamąjį darbą universitete ir pradėjus dirbti standartiniu grafiku, miegui mano gyvenime atsirado aiški vieta. Jau nebėra taip, kad miegoti einu tada, kada tiesiog nebepaeinu, o dirbu bet kuriuo paros metu, kai dar juda bent keli pirštai po klavietūrą. Sveika ir idealu... Bet... Kartais ir dabar nemiga užklumpa. Ir tai nėra ta nemiga, kai nori miego, bet niekaip negali užmigti. Tai ta nemiga, kai organizmas nesupranta, kad jau atėjo naktis ir vis tiek yra pilnas energijos.
Vieną tokią naktį prieš savaitėlę ar dvi ir gimė čia publikuojamas receptas. Atsiguliau miegoti. Pagulėjau valandą - nieko nepavyko. Atsikėliau. Apsitvarkiau namus. Paskaičiau knygą. Ir kai jau nebežinojau ko griebtis, nuslinkau į virtuvę. Ne, ne naktipiečių ieškoti, o ką nors įdomaus rytojaus dienai sumakaluoti ir poną miegą prisišaukti. Ir, tiesą pasakius, pavyko geriau nei tikėjausi. Greitai, paprastai ir skaniai gimė trapios bandelės su daržovėmis ir vištiena.
Trapios tešlos turėjau užsišaldžiusi nuo šio pyrago, vištienos gabalėlis išvirė gana greitai. Daržoves panaudojau pačias paprasčiausias, kokias radau šaldytuve, manau, būtų galima paimprovizuoti ir įdomesnėmis. Kaip bebūtų, naktinio pasižaidimo virtuvėje rezultatą nunešus į darbą, jis sulaukė daugiau komplimentų, nei galėjau tikėtis. Gerai, kad visi kuklūs ir paskutinės bandelės niekas nepaėmė, tai spėjau ją nufotografuoti blogui:) Šypt. 


Taigi, tešlos receptą rasite aktyvioje nuorodoje (reikės apie pusės normos), o įdarą dariau tokį:

100 g. virtos vištienos;
1 morka;
1 svogūnas;
keli gabalėliai keptos-marinuotos paprikos;
aliejaus;
pipirų, druskos.

Sutarkuotą morką ir susmulkintą svogūną pakepinau su trupučiu aliejaus, vėliau sudėjau papriką ir vištieną, paskaninau prieskoniais. 


Kai įdaras truputį pravėso, iškočiojau plonai tešlą, dėjau po šaukštą įdaro. Bandelių kraštus apspaudžiau šakute, viršų patepiau kiaušinio plakiniu ir pabarsčiau sėklų mišiniu. Iškepiau per maždaug dvidešimt minučių. O valgėm rytojaus dieną, vos vos pašildę. Buvo tikrai neblogai. Bet naktim vis dėlto geriau miegoti :)

Labanakt Meino princai ir Naujosios Anglijos karaliai :)
O aš einu aiškintis santykių su miegu.

Gintarė iš Gintarinės virtuvėlės

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą