2014 m. sausio 12 d., sekmadienis

Labai greitas ir labai rožinis vištienos troškinys


Kažkadais, kai aš dar nebuvau sukūrusi blogo Gintarinėj virtuvėlėj, po maisto blogerių pasaulį blaškėsi toks smagus klausimas: "O ką blogeris valgo iš tikrųjų?" Pripažinkim, dažniausiai bloguose karaliauja šventiniai patiekalai, įvairūs saldumynai, užkandžiai... Žodžiu, tas maistas, kurį paprastai yra laiko įamžinti ir kuris yra fotogeniškas. Juk kai žarna žarną ryja, tikrai nepulsi fotografuoti lėkštės :) O štai koks tortas ar pyragas, dažniausiai gana ilgai laukia savo žingsnio į sceną / stalą, tad ir fotosesijoms lieka laiko. 
Prisiskaičius tų paplepėjimų kas ką valgo, pradėjau svarstyti, o ką aš valgau? Ar Gintarinėj virtuvėlėj tai atsispindi? Daugiau mažiau taip... Gaminu 2-4 kartus per savaitę, priklausomai nuo aplinkybių. Dažniausiai gaminu ką nors 2-3 dienom sekmadienio vakare, o likusią savaitės dalį kaip jau dievas duoda... Kartais gaminu, kartais ne - viskas priklauso nuo to ar daugiau laiko leidžiu namuose, ar kažkur mieste. Dažniausiai namuose valgau sriubas (pvz., šaltibarščius - kiaurus metus), krevetes, žuvį, salotas, omletus ir įvairius troškinius, dažniausiai iš vištienos. Taigi vieną tokį nusprendžiau įdėti ir čia. Receptas visiškai paprastas, labai greitas, skonis puikus ir erdvės interpretacijoms sočiai :)

+/- 4 porcijoms reikės:

400 g atšaldytos vištienos file;
400 g šaldytų daržovių (šparaginės pupelės, morkos, žirneliai);
400 g skardinės smulkintų pomidorų savo sultyse;
150 ml grietinėlės;
prieskonių vištienai pamarinuoti (druskos, pipirų, citrinos sulčių, alyvuogių aliejaus ar pan.);
trupučio aliejaus kepimui;
žiupsnelio druskos, žiupsnelio cukraus, šviežiai grūstų pipirų.

Vištieną supjaustome poros centimetrų gabalėliais ir įtriname prieskoniais, citrina ir aliejumi. Palaikome 5-10 min. Gilioje keptuvėje įkaitiname šiek tiek aliejaus ir dedame kepti vištieną. Vis pamaišome, kad nepriskrustų, kai gabalėliai iš visų pusių pabąla, beriame daržoves. Kepame kartu dar kelias minutes, kol jos truputį suminkštės (šiame etape galima įdėti pusę šaukštelio sviesto). Supilame pomidorus, dedame truputį cukraus, pamažiname ugnį ir paliekame neuždengtoje keptuvėje troškintis kol nugaruos pusė skysčio (tai bus gana greitai, neikite nagų lakuotis). Pabaigoje supilame grietinėlę, išmaišome troškinį, kad padažas būtų vienalytis, įberiame šiek tiek druskos, įmalame pipirų (paragaujame ar visko užtenka) ir išjungiame viryklę. Viskas. Done.
Tiekti tinka su visais padažui draugiškais garnyrais: bulvių koše, polenta, ryžiais, makaronais, kuskusu, grūdėtos bandelės ar čebatos riekele.

Vištuką galima prieskoniuoti taip kaip mėgstate. Ilgai marinuoti tikrai nereikia, minutė kita ir į keptuvę.

 Vištienai suskrusti neleidžiu, nes noriu jos itin minkštos, besileidžiančios burnoje.


Keliolika minučių virtuvėje ir pilna keptuvė troškinio. 

Tai va toks yra vienas mėgstamiausių mano troškinių, kuriuos valgau paprastomis, proziškomis dienomis, kai neprisieina nei tortų kepti, nei labai mandrų užkandžių ruošti :) Pabandykite, spėju, abejingų neliks.

Ačiū, kad skaitote ir iki greito.
Gintarė ;)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą