2013 m. rugsėjo 22 d., sekmadienis

Belaukiant aukso. Daržovių traškučiai.



Kai krepšinio varžybų transliacija prasideda 22 val., stengiuosi apsiriboti puodeliu arbatos, taure vandens su šaldytomis vyšniomis arba viena kita vynuoge. Bet gi šiandien mes kausimės dėl AUKSO!!! Jei ryte nereikėtų į darbą, rungtynės tikrai būtų palytėtos keliais bokalais kvietinio alaus ir kokia baisiai nesveika užkanda miesto bare, bet, deja, rytoj pirmadienis... Gėrimų ir maisto klausimu reikia ieškoti kompromiso.

Krepšinį žiūrėsime dviese su pliušiniu asiliuku :)  


Turiu šaldytuve gardaus balto, sauso vyno... O ką skanaus prie jo? Kadangi asiliukai žolėdžiai, tai būtų labai nekorektiška kramsnoti kokią vytintą mėsytę :)
Paruošiau mums čipsų iš burokėlių, morkų, saldžiųjų bulvių ir cukinijų. Per daug nesidžiaukite, kad tai labai jau sveikas reikalas ir galima tonom kapoti vakarais... Vis tiek kepta, vis tiek druska... :) Bet kartais galima.

Beje, iki varžybų pradžios dar spėtumėte pasigaminti.

Vienam žmogui ir vienam pliušiniam žaislui, visiems keturiems kėliniams ir jei prireiktų pratęsimui, reikės:
Vienos saldžiosios bulvės;
Pusės buroko;
Vienos morkos;
Trečdalio nedidelės cukinijos;
Maždaug stiklinės aliejaus kepimui (priklauso nuo kepimo indo);
Smulkios druskos sumaišytos su malta rūkyta paprika.


Pirmiausia nuskutame saldžiąją bulvę, morką ir burokėlį ir juos skustuku supjaustom plonom riekelėm į dubenį su šaltu vandeniu.


Taip pat supjaustome cukinijos dalį be sėklų, bet jos nemirkome. 
Daržovėms pamirkus keliolika minučių, jas nupilame ir nusausiname. Į nedidelį prikaistuvį, gilią keptuvę ar gruzdintuvę pilame aliejaus (kiekis priklauso nuo indo dydžio, daržovės turės drąsiai jame plaukioti) ir įkaitiname.

Metame saują daržovių ir kepame (viską galima kepti kartu tik cukiniją atskirai, nes nesutampa kepimo trukmė). Visa paslaptis yra iškepti pakankamai, kad būtų trašku, bet neperkepti, kad neatrodytų jog valgai degėsiukus. Žodžiu, kai įrankiais pajudinus daržoves aliejuje, jausis, kad jos kietokos ir bus akivaizdu, kad maždaug perpus sumažėjo, bet dar nėra visai rudos, jau turėtų būti gerai :)

 Aš kepiau keptuvėje su maždaug stikline aliejaus, tad teko dėti gal per keturis kartus. Kiekvieną porciją išėmus, reikia sukrauti ant vienkartinio rankšluosčio, kad nusivarvėtų aliejaus likučiai.


Viskam iškepus, sumaišiau kelis žiupsnius smulkios druskos su malta rūkyta paprika ir apibėriau šiuo mišiniu traškučius, sudėjau juos į dubenėlį (dar žaviau būtų popieriniai maišeliai, bet pagalvojau, kad asilėlis yra asilėlis - neįvertins pastangų) ir palikau laukti krepšinio.


Nu gerai jau gerai... Vieną paslapčia suvalgiau :)
Rankoje burokėlis...


Tai tiek kol kas. Einam laukti auksinių rungtynių.
Net jei nepasiseks.
Jau pasisekė.
Esam su medaliais.
Jauni-Gražūs-Laimingi.
Gero vakaro visiems.
Gerų įspūdžių.
Ir laimingos pabaigos.

Myliu, bučiuoju :)
Gintarė

Gintarinės virtuvėlės

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą