2013 m. rugsėjo 29 d., sekmadienis

Višta, grybas ir daržovė traškioje obuolių sidro plutelėje


Buvau sugalvojusi, kad pasigaminsiu troškinio porai dienų. Turėjau daržovių, vištienos, pievagrybių... Bet kai jau priartėjo metas ruošti pietus, troškinio visai nesinorėjo. Norėjau ko nors traškančio. Taigi pagaminau traškių pievagrybių, cukinijų ir vištienos kąsnelių obuolių sidro tešloje (kuri labai artima gerai visų pažįstamai tempurai).
Bet apie viską iš eilės.

1 didelė porcija (Arba dideliam alkanam vyrui, arba man pietums ir vakarienei.) 
 Reikės:
4-5 gabalėlių vidinės vištienos file;
saujos riekelėmis pjaustytų pievagrybių;
saujos riekelėmis pjaustytų cukinijų;
dviejų ledukų;
apie 150 ml. obuolių sidro;
3-4 šaukštų miltų;
2 šaukštų krakmolo;
prieskonių: druskos, pipirų, žolelių, maltos paprikos;
aliejaus - vištienos marinavimui ir kepimui.



Pirmiausia pasiruošiam vištieną. Supjaustome nedideliais gabalėliais ir pakapojam kita peilio puse iš abiejų pusių.


Ant tos pačios lentelės pasiberiame druskos, šviežiai grūstų pipirų, džiovintų žolelių ir maltos saldžiosios paprikos. 


Ant prieskonių užpilame alyvuogių aliejaus, sumakaluojame košelę ir pavoliojame mėsą.



Pamarinuotą vištieną paliekame ilsėtis.

Pasidarome tešlą.

Pirmiausia ištirpiname dubenėlyje du ledukus.

(Iš tiesų juos įmečiau į dubenėlį prieš pradėdama terliotis su vištiena.) 

Į vandenį nuo ištirpusių ledukų supilame obuolių sidrą.









Taip pat dedame miltus, krakmolą ir žiupsnelį druskos.


Viską lengvai pamaišome (nepergyvename, jei liks koks guziukas, jis nusės ant dugno ir netrukdys).




Į Wok keptuvę (tiks ir kitokia gilesnė) pilame aliejaus per du pirštus.

Gerai jį įkaitiname.

Dalimis kepame pasiruoštą gėrį.

Imame po gabalėlį, merkiame į tešlą.

Viską kepame atskirai - pirmiausia vištieną, paskui grybus ir cukiniją.

Taip pat viskam reikia leisti nusivarvėti ant popieriaus ir vos praaušti. 




Šį kartą į lėkštę dar dėjau tarkuoto baltojo ridiko su prieskoniuotu graikišku jogurtu. Jis taip švelniai kontrastuoja su traškiais šiltais dalykėliais...
O vištiena, cukinija ir pievagrybiai nuo obuolių sidro luobelės pasidaro labai intensyvaus ir mielo skonio.  Mmmm...



Taigi tokie tie traškantys obuolių sidro reikalai :)

Happy Sunday!
Gintarė iš Gintarinės virtuvėlės



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą