2013 m. rugsėjo 23 d., pirmadienis

Greipfrutų, avokadų, pomidorų ir alyvuogių salotos


Vasara baigėsi. Krepšinis baigėsi. Pateisinimo sočioms vakarienėms  n e b ė r a :) Taigi pats laikas peršokti prie sveikesnių, lengvesnių patiekalų. Pirmadienio vakarienė - avokado, greipfruto, pomidorų ir alyvuogių salotos.
(Recepto prototipas kadais buvo nužiūrėtas pas Beatą.)

Salotoms reikės:
Vieno mažo arba pusės didelio, gerai sunokusio avokado;
Vieno mažo arba pusės didelio greipfruto;
Kelių mažiukų arba vieno didesnio pomidoro;
Saujelės švelnesnių juodųjų alyvuogių be kauliukų;
Alyvuogių aliejaus, citrinos sulčių, druskos, cukraus ir šviežiai grūstų pipirų. 



Paruošimas.
Pirmiausia į indą pjaustome alyvuoges ir pomidorus. Tada nulupame greipfrutą (reikia švariai nurinkti visas žieveles nuo skiltelių) ir padaliname nedideliais gabalėliais. Išskobiame ir supjaustome avokadą.


Idealiam salotų skoniui, reikia idealios alyvuogių aliejaus, citrinos sulčių, druskos, cukraus ir pipirų harmonijos. Kiek ko dėti? Nežinau... Kadangi šias salotas gaminu jau keletą metų, tai tiesiog pirštai jaučia. Bet galima ragauti ir ieškoti tobulumo. Man reikia nedaug aliejaus ir perpus mažiau cukraus nei druskos, taip pat nepagailėti pipiriukų ir citrinos.


Salotas reikia ruošti prieš pat patiekimą, nes jei pastovės, tai pavirs "sriuba".

Skanios visiems vakarienės.

P.S. Su sidabru, draugai! :)

Gintarė iš Gintarinės virtuvėlės....

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą