Kaip ir žadėjau, o tai buvo seniai seniai (prieš savaitėlę gerą) pirmiausia pabaigiu apie tortilijas. Taigi lyg ir buvo pažadas, kad bus daugiau receptų, bet pagalvojusi nusprendžiau, kad kol kas nebus. Tobulo dar neatradau. Kepiau dar vieną variantą (labiau lavašo nei tortilijos) su mielėm, bet gavosi tokie storoki ir per daug plyštantys blynai. Manau kitą kartą bandysiu su kukurūzų miltais - tada ir aprašysiu.
Na, bet Neringos gimtadienis vis tiek buvo ir ne tuose blynuose ten esmė. Neringos gimtadienių esmė, kaip jau minėjau - TORTAI.
Šį kartą buvo maskarponės sūrio torčiukas ir tortas "Juodasis miškas". Abu receptai pasiskolinti ir šiek tiek adaptuoti iš ponios Ilonos (http://skanusgyvenimas.blogspot.com/)
Kadangi tikram tortų fabrikui laiko daug nebuvo, tai man atėjus sūrinis jau buvo surinktas ir ilsėjosi šaldytuve, o "miškui" buvo iškepti biskvitai. Dabar ganom akis kaip ten viskas buvo, (ir aišku receptai) :)
Tortas "Juodasis miškas"
Tortui reikia 2-jų biskvitų
Vienam biskvitui reikės:
3 kiaušinių
150 g. cukraus
100 g. margarino
150 g. miltų
3 šaukštelių tamsios kakavos
1 šaukštelio sodos
Pertepimui:
450 ml. grietinėlės (36% riebumo)
2 -3 šaukštai cukraus
400 g. vyšnių (teko dėti šaldytas).
Lakštų sulaistymui:
Puodelis stiprios saldžios kavos.
Tarpiniam pertepimui:
200 g. juodo šokolado
50 ml. grietinėlės
(Tiek nesudėjom, nes šokoladas pasitaikė keistas, lydėsi į rupią košę, sluoksniavosi ir nesukėlė mums didelio pasitikėjimo.)
Kiaušinius suplakėme su cukrumi, išlydėme margariną, jam atvėsus maišant supylėme į kiaušinių masę. Ten pat dėjome kakavą, miltus ir gesintą sodą. Masę padalijus perpus per du kartus iškepėme du biskvitus.
Toliau pertepimų eilė:
Toliau pertepimų eilė:
išplakėme su cukrumi grietinėlę;
ištirpinome šokoladą su trupučiu grietinėlės ir leidom jam kiek pravėsti.
Biskvitus perpjovėme. Visus keturis "blynus" pašlakstėme kava.
ištirpinome šokoladą su trupučiu grietinėlės ir leidom jam kiek pravėsti.
Biskvitus perpjovėme. Visus keturis "blynus" pašlakstėme kava.
Ant pirmo biskvito dėjome pusę kiekio vyšnių, tolygiai paskirstėme pusę plaktos grietinėles, toliau dėjome antrą biskvitą, ant jo - šokoladinę masę, tada trečią biskvitą, ant jo likusias vyšnias ir grietinėlę, tada paskutinį bikvitą.
Pasilikome dar grietinėlės viršui ir šonams aptepti. Puošti buvo suplanuota šokolado tvorele ir kitais šokoladiniais "navarotais", bet kadangi šokoladas buvo labai nekoks, tai sukomės iš padėties kaip išėjo :) Tortas buvo tikrai labai didelis ir labai labai neprastas :)
Ir tortas Nr. II, kurio gamyboje aktyviai sudalyvavu tik dėliodama uogas ir berdama kokosą :)
Receptas: http://skanusgyvenimas.blogspot.com/2012/12/surio-pyragas.html
Man asmeniškai skaniau galbūt baltasis tortukas, bet tai tikriausiai tik todėl, kad esu iš prigimties "sūrinė" :)
Šiandien tiek, ačiū draugai ir gero linkėtojai, kad skaitot!
Myliu
Šiandien tiek, ačiū draugai ir gero linkėtojai, kad skaitot!
Myliu
Bučiuoju
Gintarė iš Gintarinės virtuvėlės
Gintarė iš Gintarinės virtuvėlės
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą