2013 m. rugsėjo 2 d., pirmadienis

Tuno ir varškės pyragas






Bent pirmąją tinklaraščio gyvenimo dieną reikia pažadus ištesėti, tad skubu ir pirmą receptą publikuoti. Jei nuoširdžiai, šįvakar švelniai išsigandau... "Gintarinėj virtuvėlėj" gyvuoja dar tik kelias valandas, o jau septyniasdešimt peržiūrų. Uuuups... Iš karto puola mintys - ir ką dabar aš protingo galiu pasakyti tokiam būriui???
Tikrai išrinkti pirmą receptą sunku, svarsčiau ar jis turėtų būti labai naujas, ar kaip tik laiko patikrintas, būtinai mano sukurtas ar koks nors nuskaitytas, nusiragautas iš kitų ir patobulintas...
Pažadėjau sau nepublikuoti neištobulintų, gerai nepatikrintų ir bent kelių žmonių neįvertintų patiekalų receptų.
Todėl debiutantu pasirinkau Tuno ir varškės pyragą. Nes daug kartų bandytas ir niekada nenuvylęs, nes derinį sugalvojau pati iš to kas buvo šaldytuve, nes keistas, bet nepaliekantis abejingų, taip pat labai paslankus įvairioms produktų variacijoms.
Tiesa, jis jau seniai guli mano Facebooke, bet naujų receptų dar bus daug daug ateityje, o pradžiai dalinuosi senu, geru, patikrintu ir gal kiek pamirštu :)

Dėmesio, receptas:
400 g šviežios arba šaldytos sluoksniuotos tešlos (ateityje bus naminės receptas)
10 g sviesto
3 kiaušiniai
400g varškės
indelis koncervuoto tuno aliejuje
2 saujos špinatų
3 skiltelės česnako
2 šaukštai pomidorų padažo
sauja tarkuoto fermentinio sūrio
5 griežinėliai pomidoro
prieskonių
Pirmiausia reikia išardomą kepimo formą patepti sviestu. Iškočioti tešlą ir įkloti į formą (kraštai turi likti nemaži, kad būtų galima vėliau užlenkti ant viršaus).
PIRMAS ĮDARO SLUOKSNIS:
Tuną nusausinti, patrinti šakute, sudėti pomidorų padažą (tobulai tinka padažas su figomis arba paprasta pomidorų pasta), suberti didesnę pusę tarkuoto sūrio. Tada viską sumaišyti ir paskirstyti ant tešlos.
ANTRAS ĮDARO SLUOKSNIS:
Išplakti 2 kiaušinius ir supilti į varškę. Česnaką sutrinti, špinatus nuplikyti, pasmulkinti ir viską sudėti į varškę, įberti druskos, pipirų, žolelių - viską sutrinti su blenderiu iki vientisos žalsvos masės.  Masę sukrėsti ant pirmojo sluoksnio, paskirstyti lygiai, įspausti pomidorų riekeles (tikrai nebūtinos, bet man patinka), užberti likusį sūrį ir  gražiai aplankstyti tešlos kraštus ant viršaus. Išplakti 1 kiaušinį, juo aptepti pyrago viršų ir kepti apie 30-45 min., kol bus gražiai rusvas.
Ištraukus palikti truputį pailsėti, ir pjaustyti praaušusį.
Puikiai tinka prie vyno :) O mano patirtis rodo, kad labai gerai pakeičia gimtadienio tortą nemėgstantiems saldžiai.

Valioooo pirmasis receptas Gintarinėj virtuvėlėj publikuotas :)

Labanakt Meino princai ir Naujosios Anglijos karaliai.
Gintarė iš Gintarinės virtuvėlės

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą